Koning bij jubileum COC – Zij aan Zij is erbij!

Koning

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander brengt op dinsdagmiddag 22 november een bezoek aan COC Nederland. De belangenorganisatie voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenderpersonen (LHBT’s) bestaat dit jaar zeventig jaar.

‘We zijn vereerd door dit bezoek,’ reageert COC-voorzitter Tanja Ineke. ‘We voelen het als een bijzondere steun in de rug voor LHBT’s in Nederland en de wereld op de weg naar acceptatie en gelijke rechten.’

Maria van Oosten, uitgever en hoofdredacteur van Zij aan Zij en winnaar van de Bob Angelo penning in 2012, werd door COC Nederland uitgenodigd voor dit bijzondere evenement. Houd dus de komende Zij aan Zij in de gaten, voor een verslag met foto's!

Het bezoek van de Koning staat in het teken van het COC-jubileum en van de LHBT-gemeenschap zelf. De Koning spreekt met LHBT’s uit diverse groepen waar acceptatie vaak nog achterblijft en die met het COC samenwerken aan de verbetering van hun positie. Zo gaat hij in gesprek met LHBT-jongeren, LHBT’s met een biculturele – of religieuze achtergrond en oudere LHBT’s over hun ervaringen. Ook spreekt de Koning vrijwilligers en medewerkers van COC Nederland en de twintig regionale COC-verenigingen.

Lees meer op de website van COC Nederland.

Koningin Máxima was in 2013 aanwezig bij een Europese LHBT-conferentie en eerder dit jaar bij een congres over transgenderzorg.

Bron: COC NL/RVD – Foto: Rijksvoorlichtingsdienst, Jeroen van der Meyde

Zij aan Zij feliciteert COC Nederland met hun 70-jarige bestaan!confetti

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden