De Shakespeare Club - Win kaarten!

In de nieuwste Zij aan Zij lees je over het stuk De Shakespeare Club. Van theatergezelschap De Gemeenschap mogen wij 3x2 kaarten wegggeven! Je kunt kiezen uit voorstellingen op verschillende locaties in het land. Klik hier voor de hele speellijst. Winnen en deze voorstelling gaan zien? Stuur een mailtje naar webredactie@zijaanzij.nl, en wie weet mogen we je blij maken met 2 kaarten.

De Shakespeare Club:

In de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw was De Shakespeare Club een half-clandestiene organisatie waar homoseksuelen gelijkgezinden konden ontmoeten. Een paar uur lang konden ‘anders gerichte’ mannen en vrouwen zijn wie ze wilden zijn. Buiten de deur van het clublokaal wachtte weer de wereld met zijn harde wetten.

De Shakespeare Club is een kostuumdrama, over een autocratische vorstin in een hooggelegen paleis, die worstelt met haar kinderen omdat die een eigen leven zoeken en zich niet zomaar schikken in hun koninklijke rol. Op gezette tijden verplaatst De Shakespeare Club zich van de koningsberg naar een zweterige kelderdisco, waar spelers en personages met verbeten energie zichzelf proberen te zijn.

Deze voorloper van het COC inspireerde theatergezelschap De Gemeenschap om een stuk te maken dat gaat over verbondenheid en het verborgene, over het bevechten van een identiteit, over solidariteit, conventies en afwijking.

27 januari t/m 2 april door heel Nederland. Meer op: degemeenschap.nu

shakespeare club

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden