Transvote! Transgender-emancipatie

 

transvote

Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis kan bij Tweede Kamerverkiezingen op transgender kandidaten gestemd worden. Vier politieke partijen hebben trans personen op de lijst staan. Hoe willen de partijen nog meer de transgender stem binnen halen? Voor een transgenderstem telt de inhoud natuurlijk ook. Transgender Info laat in de videoserie Transvote! negen partijen aan het woord over hun transgenderstandpunten.

Op maandag 20 februari trappen de twee transgender kandidaten van Artikel1 de Transvote! af. Daarna volgen GroenLinks, D66, PvdA, VVD, SP, CDA, PvdD en 50plus. Waar moet het volgens deze partijen heen met de transgender emancipatie? De partijen worden aan de tand gevoeld over de Algemene wet gelijke behandelingtransgenderzorg en de sekseregistratie

De transgender kandidaten die aan het woord komen zijn Robert Witte en Olave Basabose van Artikel1, Sophie Schers van GroenLinks, Corine van Dun van D66 en Rhianna Gralike van 50plus. Dat er nu vijf trans personen kandidaat staan voor de Tweede Kamer laat zien dat de emancipatie de afgelopen vier jaar niet heeft stil gestaan. De kans dat zij verkozen worden is echter gering. Geen van de vijf transgender kandidaten staat op een plek die volgens de peilingen verkiesbaar is.

Transgender Info is het kennis- en informatiemedium van Transgender Netwerk Nederland. Het is de eerste keer dat de Transvote! uitkomt.

Bron: Transgender Netwerk Nederland.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden