Magazine voor vrouwen die van vrouwen houden

This = US Events Rotterdam
Home > Nieuws > Algemeen > Shary-An a..

Algemeen: Shary-An ambassadeur Respect2Love

16 maart 17

shary-an

Shary-An is het nieuwe gezicht voor biculturele LHBTI-jongeren in Nederland. Komend jaar zet zij zich actief in voor zichtbaarheid en emancipatie: ‘ik ben trots op wie ik ben en help graag anderen om ook trots op zichzelf te zijn’, aldus Shary-An. Shary-An, bekend van The Voice of Holland, is lesbisch en heeft een Antilliaans-Nederlandse achtergrond. 

Zichtbare rolmodellen zijn een belangrijke factor in de (zelf-) acceptatie van biculturele LHBTI’s en hun omgeving. Shary-An: ‘Veel biculturele LHBTI-jongeren twijfelen tussen hun eigen gevoelens en de opvattingen van hun familie, omgeving of geloof. Voor hen is het belangrijk om te weten dat er anderen zijn zoals zij. Als ambassadeur wil ik laten zien dat ze er niet alleen voor staan en zo bijdragen aan de acceptatie van biculturele LHBTI-jongeren in Nederland!’
 
Biculturele LHBTI’s
LHBTI-zijn ligt in biculturele kringen vaak nog gevoelig. Waar 91% van de autochtone Nederlanders vindt dat homomannen en lesbische vrouwen hun leven moeten kunnen leiden zoals zij dat willen, ligt dat percentage lager in Surinaams-Nederlandse (86%), Antilliaans-Nederlandse (84%), Marokkaans-Nederlandse (62%) en Turks-Nederlandse (54%) kringen. (SCP, 2014). LHBTI-jongeren die opgroeien in biculturele of sterk religieuze kringen, kunnen behoorlijk in de problemen komen, wanneer zij zelf, hun familie, omgeving of geloof hun gevoelens niet accepteren.
 
Respect2Love
Shary-An wordt ambassadeur van COC’s Respect2Love (www.respect2love.nl). Respect2Love is dé community voor en door biculturele LHBTI-jongeren. Ze organiseren in diverse steden huiskamerbijeenkomsten, een ‘thuis’ waar ze elkaar ontmoeten. Respect2Love street teams zorgen voor zichtbaarheid van de groep op straat en op biculturele festivals.
 
Shary-An: ‘Project Me’
Shary-An maakte in 2010, tijdens de eerste editie van The Voice of Holland, een onuitwisbare indruk. Ze bereikte de halve finale met haar enthousiaste verschijning en krachtige soulstem. Nadat ze diverse hits scoorde met o.a. ‘Sixfeet Under’, ‘Mr. Know it All’, ‘Read my Book’ en ‘Never played the Bass’, besloot Shary-An in 2015 om haar eigen droom en passie te volgen. Ze ging alles in eigen beheer doen: ‘Project Me’. En met succes! Op 16 mei 2016 kwam haar eerste single ‘Summer of my Life’ uit, gevolgd door ‘Save You’ en onlangs de nieuwste single ‘More than a Million”. Daarnaast is Shary-An een graag geziene gast tijdens Carlo’s TV-café op RTL 4 en is zij momenteel op tournee langs zalen in heel Nederland.
 
Respect2Love en ComingIn       
Respect2Love is onderdeel van ComingIn, een samenwerkingsverband van COC Nederland, Movisie, Rutgers, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Met ComingIn willen deze organisaties de emancipatie van biculturele LHBTI’s versterken.

Bron: COC Nederland

Shary-An is ook genomineerd voor de Zij aan Zij Empowerment Award!

 


Reageer:

<- Terug

Inloggen
Gebruiker
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten / Word abonnee

Zij aan Zij nr. 3 - 2017
magazine cover

De nieuwe Zij aan Zij is Vanaf 10 maart verkrijgbaar in de beter gesorteerde boekhandel.


Zij aan Zij verwelkomt de volgende nieuwe leden:Dee95 Eva94 pietro Rieneke Anita51Site design en ontwikkeling door
DigiState & CrossMotion