Seks in College Tour: Ellen Laan

'Orgasmeconsistentie van lesbische en heteroseksuele vrouwen tijdens de partnerseks. De rol van clitorale stimulatie'. Dat is één van haar onderzoeken (samen met Dr. Mark Spiering en Bonne van Rees – Lees het interview hierover met Bonne in Zij aan Zij #6 in 2016).

Ellen Laan is één van de bekendste en meest vooraanstaande seksuologen ter wereld verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het Academisch Medisch Centrum. 

In 1994 breekt ze door met haar promotieonderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen. Sinds haar promotie is zij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 2005 aan het AMC. In 2012 wordt ze voor haar werk beloond met een eredoctoraat van de Katholieke Universiteit Leuven. Begin dit jaar verschijnt haar boek Seks!, waarin ze samen met collega Rik van Lunsen laat zien wat de ingrediënten zijn voor een bevredigend seksleven. 

Ellen Laan kreeg vorig jaar te horen dat ze een zeldzame vorm van kanker heeft. Daarom extra bijzonder dat ze haar verhaal bij College Tour wil delen. 

In deze bijzondere aflevering van College Tour: alles wat je wilde weten over seks.

Vrijdag 5 mei, 21.10 uur, NPO 2

 

Over College Tour:

In het programma College Tour interviewen studenten een gast onder leiding van presentator Twan Huys. In het programma staan de vragen van studenten centraal. Veel grote namen uit binnen- en buitenland waren al te gast sinds de eerste uitzending in 2007. Onder hen bijvoorbeeld Bill Gates, Anouk, John Cleese, Ahmed Aboutaleb, Louis Theroux, Herman Finkers, John Legend, Robbie Williams, Jane Goodall, Mark Rutte, Desmond Tutu, Ai Weiwei, Floortje Dessing, Frans Timmermans, Malala Yousafzai, Whoopi Goldberg, Jochem Myjer, Louis van Gaal, Dan Brown en de Dalai Lama.

Website: collegetour.ntr.nl/

Bron: NPO, Zij aan Zij                            

Fotocredit: Roy Borghouts

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden