Transgender personen in een kwetsbare positie

tnn1

Transgender Netwerk Nederland (TNN) maakt zich sterke zorgen om de maatschappelijke positie en het welzijn van transgender personen in Nederland. De belangenorganisatie voor transgender personen in Nederland reageert hiermee op de nieuwste publicatie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), waaruit blijkt dat het helemaal niet goed gaat met transgender personen in Nederland. TNN roept het toekomstig kabinet op om veel meer maatregelen te nemen om de emancipatie van trans personen te bevorderen, te beginnen met het opvolgen van het regenboog stembusakkoord. 

Transgender personen zitten in een kwetsbare positie, zo blijkt uit de SCP-publicatie Transgender personen in Nederland dat vandaag verscheen.  Vergeleken met de algemene bevolking zitten transgender personen veel vaker thuis zonder baan of eigen zaak (41% tegenover 62%), hebben zij een laag inkomen (53% tegenover 30%) en wonen zij vaker alleen (50%, tegenover 17%). Gevoelens van onveiligheid, eenzaamheid, psychische problemen en suïcidaliteit komen onder deze groep vaak voor. Daar hebben transgender personen vooral last van als ze weinig sociale steun ervaren, minder weerbaar zijn en negatief staan tegenover het eigen transgender zijn.

TNN-voorzitter Corine van Dun is geschrokken en bezorgd over de uitkomsten:

tnn2

Bron: Transgender Netwerk Nederland

Lees de hele reactie van TNN op de publicatie van het SCP hier.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden