Lesbisch stelletje mishandeld voor Instagramfilmpje

 

De vier meisjes en jongen die zijn opgepakt voor het mishandelen van een lesbisch stelletje in het Rotterdamse centrum, deden dit om het filmpje van het slaan en schoppen op Instagram te zetten, meldt het AD gisteravond.

Willekeurige slachtoffers

Het geweld tegen het stelletje dat eind mei hand in hand over het Schouwburgplein liep, zorgde voor grote ophef. Het 18-jarige slachtoffer kreeg vuistslagen in haar gezicht en werd geschopt. Een week later verzamelden vele Rotterdammers zich op het plein om te laten zien ‘dat je in Rotterdam gewoon hand in hand moet kunnen lopen’.

Na de oproep voor getuigen kwamen er meer meldingen binnen van soortgelijke mishandelingen, waarbij er geen relatie met de seksuele geaardheid van de slachtoffers was. Getuigen meldden dat ook zij last hadden van het provocerende groepje jongeren, dat zin leek te hebben om te knokken. De politie ging hierop niet meer uit van anti-homogeweld. Het groepje had het klaarblijkelijk op willekeurige slachtoffers gemunt, zo stelt zij nu.

De politie ontdekte dat de jongeren de mishandelingen pleegden om die te kunnen filmen en op Instagram te zetten. Inmiddels zijn er vijf personen aangehouden: vier meisjes en een jongen. Zij zijn tussen de 13 en 15 jaar.

Lees het hele artikel op AD.nl

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden