Protest: Rotterdam kwaad en geschokt om mishandeling lesbisch stel

De Rotterdamse stylist Fred van Leer woont vlakbij de plek waar vorige week een 18-jarig meisje werd aangevallen omdat zij hand-in-hand met haar vriendin liep. Vanaf Ibiza laat hij aan het AD weten geschokt te zijn door het geweld dat is gebruikt tegen het koppel. 

"Ik woon aan het Schouwburgplein en heb gelezen wat er gebeurd is. Heel heftig, echt vreselijk. Dit heeft met opvoeding te maken. Een van de daders is een jongetje van ongeveer 12 jaar. What the fuck? Wat doet zo’n kind ’s avonds in het centrum? Toen ik zo oud was, speelde ik met Playmobil. Ik weet de afkomst van de daders niet, maar dat maakt ook niet uit." Waar gaat het heen met deze wereld, vraagt Van Leer zich bezorgd af. Op AD.nl lezen we dat Van Leer zelf nooit slachtoffer is geweest van geweld, maar wel vaak is uitgescholden. "Vroeger liep Nederland voorop als het ging om homotolerantie, maar dat is allang niet meer zo."

Protestactie op het Schouwburgplein

Vanmiddag om 17 uur verzamelen zo veel mogelijk mensen zich op de plek waar de mishandeling plaatsvond. De jongeren van Hangout010 roepen samen met andere organisaties iedereen op zich aan te sluiten bij de actie. "Laten we z'n allen een statement maken. Het is misschien geen groots, meeslepend drama van wereldformaat voor velen, maar wij hebben er dagelijks mee te maken," zegt Gert-Jan Verboom van Hangout010. Het idee is om 'als kameraden hand in hand te staan', in de stad waar Feyenoord kampioen werd. Klik hier voor de Facebook-pagina van het protest.

Ook de Rotterdamse politiek heeft geen goed woord over voor de daders: "Verschrikkelijk. Hart onder de riem voor deze meiden. Daders snel pakken en snoeihard aanpakken", zegt ook Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam). "Afschuwelijk bericht. Waarom toch die haat naar liefde?" vraagt Nils Berndsen (D66) zich af. Setkin Sies (ChristenUnie-SGP): "Ook in Rotterdam mogen deze vrouwen in vrijheid hand in hand lopen."

Co Engberts (PvdA) is geschrokken van de vermoedelijke leeftijd van de daders. "Wat een gestoorde lui! 12 en 15 jaar oud zijn de daders. Ouders, politie, de school: beetpakken die kinderen. Wat gaat er in die koppen om? Hopelijk gaat t een beetje met slachtoffers." Sven de Langen (CDA): "Schandalig, hoop dat er camerabeelden zijn en dat ze snel gepakt worden!"

Bron: AD.nl

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Dales Prijs 2021

Lesbisch Archief Nijmegen krijgt Burgemeester Dales Prijs: 'De namen van LANijmegen en Ien Dales zijn vanaf die dag voor altijd eervol verbonden.' De uitreiking is te volgen via livestream.

Lees verder

Inclusieve diversiteit

We vragen inclusiviteit, maar we kijken niet genoeg binnen onze eigen gemeenschap. Dit is de perfecte tijd om tot nieuwe inzichten te komen.

Lees verder

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op 5 februari.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden