Claudia de Breij bij Zomergasten

Claudia's Oudejaarsconference trok eind vorig jaar 2,12 miljoen kijkers. De eerste vrouwelijke jaarsluiter hield de traditionele vorm van Wim Kan aan: commentaar op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en korte bijpassende teksten op bestaande melodieën, zoals Heroes van Bowie en Hallelujah van Leonard Cohen. 

De Volkskrant meldt dat Claudia de Breij met haar eindejaarsvoorstelling een van de genomineerden is voor de Poelifinario, de belangrijkste cabaretprijs van Nederland, die zij eerder won in 2010. Destijds was dat voor de voorstelling Hete Vrede waarvan het nummer Mag ik dan bij jou uitgroeide tot een hit.

'Ze is een multi-talent. Behalve haar theater- en schrijfwerk, maakte ze ook veel radio- en televisieprogramma's. In het najaar gaat ze het theater weer in, met haar nieuwe voorstelling 'Nu'. Janine Abbring praat op 27 augustus met Claudia de Breij in Zomergasten.'

foto: Paul J.H. Groeneveld, Wikipedia

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden