Maria van Oosten krijgt koninklijke onderscheiding

"Tussen 1992 en nu heeft Zij aan Zij keihard gewerkt om de lesbische vrouw in Nederland op de kaart te zetten. In de jaren 90 waren we de enige echte tegenhanger van de Gaykrant. Maar we zijn er óók voor biseksuele vrouwen; aseksuele vrouwen; seksefluïde en transvrouwen. We zijn altijd het meest vooruitstrevende LHBT-blad geweest, en daar ben ik trots op."

En terecht.

Maria werd al eerder onderscheiden voor haar inzet, zoals bijvoorbeeld in 2012 met de Bob-Angelo penning, maar op 4 augustus 2017, tijdens het 25-jarig jubileum evenement van Zij aan Zij, kreeg zij nog eens een koninklijke kroon op haar werk: Wethouder Simone Kukenheim (Diversiteit) decoreerde haar met een lintje:

"Ik vind het eervol dat ik u mag vertellen dat – gelet op de duur, aard, betekenis en uitstraling van uw buitengewone verdiensten, het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje -Nassau."

 

Lees een interview met Maria in het Zij aan Zij jubileum nummer.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden