Nieuws: Zij aan Zij

Terugblik 2023

Het afgelopen jaar spraken we een bonte verzameling inspirerende vrouwen, lazen we nieuwe boeken en persoonlijke verhalen, zagen we films, series, kunst en theater: Het was een mooi jaar!

Lees verder

Terugblik 2022

Weer een jaar voorbij! Net als Claudia de Breij vanavond (!) blikken we terug op een jaar waarin veel is gebeurd. Zij aan Zij wenst je een mooi, gezond en kleurrijk 2023!

Lees verder

Buiten de boot

We blijven verschillend en hebben verschillende dingen nodig, maar er is veel wat ons bindt. In plaats van elkaar uitsluiten omdat 'de ander' niet aan een beeld voldoet, zouden we die verschillen ook juist kunnen vieren.

Lees verder

Wie wil jij zien?

Lesbische zichtbaarheid en (h)erkenning: Wie moeten wij dringend eens interviewen? Over wie (of wat) zou jij meer willen weten, zien en lezen? Vertel het ons!

Lees verder

Terugblik 2021

Weer een jaar voorbij! Een jaar met boeken, films, interviews en persoonlijke verhalen op Zij aan Zij. We hebben een overzichtje gemaakt met de meest gelezen content en wensen je een mooi, gezond en kleurrijk 2022!

Lees verder

Vrolijk Pasen!

Pasen is Pasen niet zonder een goeie zoekactie! Vind het paasei en win een mooi boekenpakket: Julian, Middagzwemmers en Damn, Honey – happy hunting!

Lees verder

Gelukkig 2021!

De redactie van Zij aan Zij wenst je een heel mooi en gezond nieuw jaar! Om het oude uit te zwaaien hebben we hebben 20 populaire artikelen verzameld. #terugblik

Lees verder

Vrolijke Paashaas!

We hebben een virtuele 'egghunt' georganiseerd en paaseieren verstopt! :-) Vind ze allemaal, los de puzzel op en win een leuke prijs!

Lees verder

Terugblik 2019

Van vreemdgaan naar voetbal, van dilemma's en persoonlijke verhalen naar LGBT-rights, juridisch advies, Bar Buka, Mijntje en The L word: 2019 was een behoorlijk kleurrijk jaar.

Lees verder

Archief online!

Update: Het digitale archief is aangevuld en gemoderniseerd. Lees nu alle magazines terug tot ruim 10 jaar geleden.

Lees verder

Nieuwsbrief ontvangen

Ontvang onze nieuwsbrief in je inbox en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en het laatste nieuws!

Lees verder

Cadeautje bij membership!

We zijn heel blij met je steun! Word nu Premium member en kies een welkomstgeschenk!

Lees verder

'Noodzakelijk roze'

'Zij aan Zij legt de nadruk op herkenning en persoonlijke verhalen.' Een interview met hoofdredacteur Marieke de Wit.

Lees verder

'Openlijk seksueel goochelen'

'Haar lesbisch zijn is wel een struikelblok', zo meldt een video van de Telegraaf/Privé over Cynthia Nixon. Nou, daar viel ik dan weer een beetje over.

Lees verder

'Vrijheid van denken en doen'

Haar definitie van geluk werd kernachtig samengevat tot 'De vrijheid van denken en doen.' Wat zou het fijn zijn als we geen oordeel meer hoeven te hebben over diversiteit.

Lees verder

Editorial

'Geïnspireerd nam ik afscheid van ze, met het idee dat we elkaar gingen zien. In Amsterdam, in New York. Maar het liep allemaal anders. Julian is niet meer.'

Lees verder

Maria van Oosten krijgt koninklijke onderscheiding

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: Een kroon op haar harde werk en inzet.

Lees verder
Lees meer