Dilemma: Mijn vriendin vindt me te dik – wat nu?

"Sinds een half jaar ben ik met mijn huidige vriendin. We hebben het heel gezellig met elkaar. Misschien iets te gezellig, want de verwenmomentjes, etentjes en borrels, zijn bij mij wat op de heupen komen zitten. Ik zat er eigenlijk niet mee tot mijn vriendin erover begon. Ze vindt me minder aantrekkelijk met dat maatje meer. Dat zei ze letterlijk zo. Op zich waardeer ik haar duidelijkheid, maar ik was zelf niet ontevreden over mijn lijf. Ik heb geen overgewicht en verzorg mezelf goed. Als ik zou gaan afvallen, doe ik dat voor haar. Maar moet ik dat wel doen? Wat is onze relatie waard als een paar kilo's meer de liefde al doet bekoelen? Die opmerking van mijn vriendin heeft me flink geraakt. Wat denk jij ervan?"

Aangekomen door de liefde 

Ik schrok hier eigenlijk wel van. Want hoor je elkaar niet te accepteren zoals je bent? Gewicht blijft altijd een gevoelig onderwerp bij vrouwen. Misschien kun je aangeven dat jij jezelf helemaal niet te dik vindt. Het is wel een feit dat zodra je de liefde hebt gevonden je wat aankomt. Is je vriendin zelf ook niet aangekomen? Hoe dan ook, gooi de kwestie op tafel. 
Serena 

Aantrekkelijkheid is jezelf durven zijn

Als dat maatje meer voor je vriendin een reden is om je niet aantrekkelijk te vinden, dan is ze je liefde niet waard. Bij echte liefde mag en kan je jezelf zijn en is dat zijn meer dan genoeg. En als jij jezelf goed verzorgt en zelf geen last van die extra kilo’s hebt, zou ik er niets aan doen. Want als je bij jezelf weggaat om je geliefde gelukkig te maken, blijft er niets van jezelf over.

En een vriendin die zich in alles aanpast aan haar geliefde verliest in mijn ogen eerder haar aantrekkelijkheid dan iemand die zichzelf is en durft te zijn. En als ze het hierom uitmaakt: koop dan taart en vier het!  
Rina
 

 

Stel je grens en geniet

Vertel haar dat haar opmerking je raakt, en waarom dat zo is. Stel daarbij meteen je grens door uit te leggen dat je op dit moment niets aan je gewicht gaat doen. Jij voelt je goed zoals je bent. Als je nu toegeeft en gaat afvallen zal dit geen blijvend effect hebben. Je relatie zal ook uit balans raken doordat je voor je vriendin jezelf lekker eten en gezelligheid gaat ontzeggen. Iets waar je nu juist zo van geniet! Als je vriendin een slanke dame zoekt, dan kan dit mogelijk het einde van je relatie betekenen. Neem dat voor lief, want uiterlijk is lang niet zo belangrijk als het innerlijk. Misschien maakt je vriendin zich vooral zorgen dat je blijft aankomen. Je kunt haar gerust stellen door niet verder aan te komen, niet voor haar, maar voor je gezondheid. 
Jacoline 

Samen sporten

Eerlijkheid is fijn, je weet wel precies waar je aan toe bent met je vriendin. Maar deze waarheid is ook wel hard en ik snap dat je er onzeker van wordt. Misschien kunnen jullie het borrelen en de etentjes iets inperken, zodat je nu in ieder geval op gewicht blijft. Gaan afvallen moet je echt alleen doen als je daar zelf ook achter staat. Overweeg je dat inderdaad, misschien kunnen jullie dan samen iets gaan ondernemen? Met zijn tweetjes sporten is altijd leuker dan alleen en dan haal je er nog iets positiefs uit. Vaker samen een lange wandeling maken zou al kunnen helpen. 
Karlijn 

Niet je hele leven hetzelfde 

Net zoals je vriendin eerlijk tegen jou is geweest, mag jij ook eerlijk tegen haar zijn. En dan aangeven wat haar opmerking met je heeft gedaan. En hoe jij er tegenover staat. Het is jouw lichaam, dus jij bepaalt of het wel of niet goed is. En als jij tevreden bent, dan zou ik daar niets aan veranderen. Je zal niet hetzelfde zijn de rest van je leven, dus misschien kan je vriendin daar ook over nadenken. Belangrijkste is dat je blijft praten met elkaar, maar ook trouw blijft aan jezelf. 
Karin 

Maat 44 is niet gezond

Als je van maat 36 naar 38 bent gegaan, dan is je partners wens te streng, zelfs overdreven. Dan is haar verliefdheid hoogstwaarschijnlijk beduidend verminderd. Nogal alarmerend dus. Ben je van maat 36/38 naar 42/44 gegroeid of van 42 naar 44, dan heeft jouw vriendin gelijk. Voor je eigen goede gezondheid is het dan beter om op dieet te gaan. 
Jois 

Verwijten na gezamelijke uitjes? 

Lijkt mij goed om het gesprek aan te gaan en haar dan met de letterlijke woorden te confronteren. Dat dit er bij jou flink heeft ingehakt en dat juist alle gezamenlijke uitjes aan de gewichtstoename hebben bijgedragen. Ze was er zelf bij! En dan nu met verwijten komen?  Mocht ze negatief reageren dan zou ik mezelf afvragen of zij jou wel waard is.
Nancy

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrouwen versieren voor vrouwen

'Het boek dat ik zelf zo graag had willen hebben.' Hoe word je beter in flirten, versieren en daten met vrouwen en hoe word je aantrekkelijkste versie van jezelf? Eline schreef deze praktische gids.

Lees verder

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden