Nieuws: Dilemma

Ex over de vloer

Mijn nieuwe vriendin beschouwt haar ex als goede vriendin, en ze is de tweede mama van de kinderen. Ze moet altijd welkom zijn, vindt ze. Het zint me niet. Wat zou jij doen?

Lees verder

Altijd alles delen

Ik ben nogal van het praten. Blijkbaar erger ik mijn vriendin daarmee, ze heeft het gevoel dat ik elk aspect van ons leven doodanalyseer. Het beklemt haar. Ligt dat aan mij? Wat zou jij doen?

Lees verder

Ik ben aseksueel

Zodra ik verliefd werd op een vrouw leek alles goed te komen. Niet dus. Ik heb nog steeds niks met seks. Ik voel er helemaal niks bij en heb gelogen tegen mijn vriendin. Wat zou jij doen?

Lees verder

Verliefd op een man

'Eerlijk gezegd lig ik compleet overhoop. Altijd gedacht dat ik 100% lesbienne was, maar sinds de komst van een nieuwe mannelijke collega ben ik hopeloos verliefd op hem.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Ze mogen alles

'Een kwestie van wennen aan elkaar, was mijn idee in het begin, maar een jaar later voelt het niet beter. Ik mag de kinderen van mijn vriendin niet. Ze zijn veel te verwend. Wat zou jij doen?'

Lees verder

Vertellen of niet?

De vrouw van een goede vriendin probeerde me te versieren. Het lijkt me beter als mijn vriendin dit weet, toch? Of moet ik me niet met hun relatie bemoeien? Wat zou jij doen?

Lees verder

Bang dat ze me dumpt

Emotie-eten: Er zijn wat heftige dingen gebeurd in de familie en het verdriet daarover eet ik weg. In het geniep wel te verstaan. Mijn vriendin wist er niets van tot ik er niet meer omheen kon.

Lees verder

Lesbische beddendood

'Mijn vrouw is helaas minder tevreden over de situatie. Af en toe een vrijpartij moet toch nog wel, vindt ze. Ze denkt aan een paar keer per maand. Ik zie het niet zitten me daartoe te forceren.'

Lees verder

Al die babyfeestjes

Anders dan vroeger zijn er per baby minstens drie feestjes te vieren: de genderrevealparty, de babyshower en het geboortefeest. Ik vind het onzin, mijn vrouw niet. Wat zou jij doen?

Lees verder

Toxische relatie

Ze kleineert en isoleert me en gaat bovendien vreemd; Volgens een vriend moet ik als de drommel bij mijn vriendin weg als ik mezelf niet meer mentale schade wil berokkenen. Wat zou jij doen?

Lees verder

Kunstmatig schoonheidsideaal

Vrijheid blijheid? Mijn vrouw wil onze dochter niet waarschuwen voor influencers, ik wel: Er is niks mis met haar zonder al die dikke lagen plamuur die ze opsmeert. Wat zou jij doen?

Lees verder

Samenwonen in krap huis

'Ik heb echt mijn eigen ruimte nodig. Het lijkt mij heel dom om voor iets te gaan dat me bij voorbaat naar de keel grijpt. Mijn vriendin is verdrietig. We komen er niet uit.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Vieze energie

Roomser dan de paus: Spirituele vriendin heeft kritiek op mijn onenightstands, scharrels met vreemden, mannen én vrouwen. Ik vind dat ze er geen bal mee te maken heeft.

Lees verder

Liever alleen

'Ik ben een introvert en mijn nieuwe vriendin wil altijd met anderen zijn. Er is altijd wel ergens iets te doen, van kraamvisite tot party. Ik word daar doodmoe van. Gaat dit wel werken?'

Lees verder

Geen zin in haar kids

'Mijn vriendin vindt het erg jammer dat ik een belangrijk stuk van haar leven niet met haar wil delen, maar ik kies voor haar, niet voor de rest van haar gezin.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Regenboogmuisjes?!

Ze uitte haar teleurstelling dat we zo de opvoeding al niet genderneutraal startten. Ik viel van mijn stoel en heb de neiging om deze vriendin te schrappen. Wat zou jij doen?

Lees verder

Jaloezie en geweld

'Ze heeft altijd weer spijt van haar losse handjes en ik geloof haar. Ik schaam me voor deze situatie en kan mijn verhaal niet aan anderen kwijt. Wie gaat mij geloven? Zo zijn vrouwen toch niet?'

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

In de knoop met gender

'Ik ben 20 jaar en als vrouw geboren, voel me bi, en veelal meer man dan vrouw. Veelal, dus niet helemaal, en dat ervaar ik als erg lastig: Ik weet niet wat ik moet kiezen.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Niet (meer) samenwonen

Het grijpt me nu al naar de keel. Zij was het vooral die op samenwonen aandrong en ik kan mezelf wel voor de kop slaan dat ik niet naar mijn gevoel geluisterd heb en me heb laten overhalen.

Lees verder

Haar leven na mijn dood

'Ik wil haar goed achterlaten en daar bij mijn heengaan geen zorgen over hebben. Ik probeer er steeds over te beginnen, maar het lukt me gewoon niet.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Ex-gezin

Mijn vriendin komt niet los van haar ex: Ze voelt zich nog altijd tweede mama van haar kinderen en ik heb vaak het gevoel dat ik er maar wat bijbungel. Wat zou jij doen?

Lees verder

Anoniem of niet..?

Mijn vrouw wil een anonieme spermadonor, ik niet. Ik vraag liever een vertrouwde vriend om ons te helpen. We komen er niet uit en ondertussen tikt de biologische klok. Wat zou jij doen?

Lees verder

Transvrouwen en sport

'Ik heb eindeloze en vaak niet helemaal aangename discussies over transvrouwen in de vrouwensport. Moeten of mogen ze daaraan nou wel of niet meedoen?' #dilemma

Lees verder

Verre reizen

'Ik wil niet langer thuisblijven, maar mijn vriendin wil niet mee. Ik overweeg nu om alleen of met een groepsreis mee te gaan naar Nepal. Vriendin boos. Wat zou jij doen?'

Lees verder
Lees meer