Lesbisch ouderschap, hoe gaat dat in zijn werk?

'Hi, ik ben Vanessa. Lesbisch en al meer dan tien jaar samen met mijn vriendin. Samen hebben we een dochter en de tweede wordt in november geboren. Ik heb het dus allemaal meegemaakt: spermabanken, websites afstruinen, ziekenhuizen en informatiebijeenkomsten, en uiteindelijk met een eigen donor aan de slag en op de fiets door Amsterdam met een potje vers getapt sperma in m’n BH. Ik dacht eventjes te gaan bloggen over het bezwangeren van mijn vriendin, maar het bleek het begin van een enorme reeks teksten. Lesbisch moederen 2.0: kots tegen de muren, spuitluiers, yes we can.'

Vanessa is tekstschrijver, schrijft humoristische blogs over lesbisch ouderschap, en daarnaast voor Zij aan Zij. Zo publiceerden we onlangs een stuk over de vraag: Wie wordt zwanger (lees het hier) en maakte ze een top 5 van de meest bizarre vragen die je krijgt als je moeder wordt (en lesbisch bent). (De top 5 lees je hier.)

Recent op Zaadvragers.nl:

Ik ben enorm zwanger en ik vind zoveel dingen en zoveel mensen irritant dat ik voor het eerst naar een forum heb gekeken met als onderwerp ‘I’m pregnant and I hate everything and anybody’, waar ik me enorm begrepen voelde door de strontlawine van 100.000 berichten. En dat zegt wat, want ik haat fora. Verzamelplaats van kansloze figuren met nutteloze adviezen die geen vrienden hebben om te bellen en daarom maar op het anonieme internet gaan struinen naar sociaal contact. Ik dwaal af. In ieder geval: ik heb een regelrechte kutbui en het schijnt erbij te horen maar leuk is het niet. (lees verder)

foto: Ramon Kool

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden