Holebifilmfestival

Vanaf vrijdag 10 november tot 3 december vind je op 13 locaties in Vlaams-Brabant film, docu's en theater rond het holebi- en transgenderthema. De programmering is divers, je ziet Carol, Freeheld, Kiss Me, Couldburst, Below Her Mouth, Small Talk, Appropriate Behaviour en meer.

In de Zij aan Zij eventkalender hebben we nog een paar films voor je uitgelicht.

Below her mouth

Twee onbekenden ontmoeten elkaar in een vrouwenbar. Dallas, een dakdekster, en Jasmine, een moderedactrice, voelen zich meteen onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken. Hoewel Jasmine met een man samenleeft, geeft ze zich al snel over aan de passie die onontkoombaar tussen hen oplaait. Ze beleven samen twee stormachtige dagen van passie, waarbij ze elkaar en elkaars kwetsbaarheid verkennen. Beiden voelen dat deze verhouding meer wordt dan alleen maar seks, maar Jasmine zal uiteindelijk een verscheurende keuze moeten maken…

Een mooie film met sublieme acteerprestaties en veel expliciete seks. Regisseur April Mullen draaide de film met een volledig vrouwelijke ploeg. Het Zweedse topmodel Erika Linder, in de rol van Dallas, debuteert als actrice.

 

Cloudburst

'Senioren roadmovie' over het bejaarde koppel Stella en Dotty. Hoewel Dotty bijna blind is, redden de twee het prima samen. Alleen niet volgens Molly, de naïeve kleindochter van Dotty die nog altijd denkt dat haar oma en Stella vrienden zijn in plaats van levenspartners. Als Molly haar oma wil laten opnemen in een verzorgingshuis, vluchten Dotty en Stella naar Canada om daar te trouwen. Onderweg pikken ze een lifter op, een jonge balletdanser die zo zijn eigen demonen heeft.

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie, informatie, trailers en kijktips, lees dan ook het artikel

'Hoe The L-word de wereld veranderde – (meer dan) 25 jaar LBT-film en televisie'.

 

*

Zij aan Zij publiceert dagelijks relevante, interessante, spannende, grappige of aangrijpende content. Gemaakt speciaal voor Zij aan Zij, geschreven door onze eigen redactie of gevonden op het web. Zo heb je altijd iets te lezen en ben je altijd op de hoogte. Daarnaast houden we een eventkalender voor je bij, kun je de oude magazines tot vijf jaar terug lezen in het online archief, hebben we datingmogelijkhedencontactadvertenties en een forum. Ook hebben we een infopoint, voor o.a. hulp en ondersteuning voor LBT-vrouwen en we bouwen continu aan een encyclopedie, waarin je alle bekende en belangrijke rolmodellenboeken en binnenkort ook films kunt terugvinden.

Dit alles kan alleen met jouw steun. Word nu member, voor 2,95 per maand.

Je krijgt dan toegang tot alle functies op de site. Nu nog inclusief dating, binnenkort sluit je daar een apart membership voor af.

Zij aan Zij is er, al 25 jaar, voor jou!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder

Boek & Borrel

Welk boek heeft een onuitwisbare indruk op je gemaakt? Welk boek sleepte je vroeger mee in je tas? En wat heeft dit boek betekend in je leven? In gesprek met… Claudia van der Werf.

Lees verder

The Prom komt naar Nederland

De musical gaat in september 2022 in première: 'Over the Top, Broadway, diversiteit, highschool, glitter & glamour, tearjerker, happy end en een geweldige soundtrack.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden