Moet ik die collega uit de kast helpen?

"Van een nieuwe collega weet ik honderd procent zeker dat ze lesbisch is. Mijn gaydar ging al op haar eerste werkdag af en een kennisje die haar via via bleek te kennen, bevestigde mijn gevoel. In de pauzes heeft iedereen het regelmatig over privédingen, dus ook over relaties en kinderen. Die collega houdt al maanden voor zich dat ze een vrouw heeft. Ze spreekt wel over haar 'partner', maar noemt geen naam en vermijdt de vrouwelijke vorm. Ik krijg er de kriebels van en zou haar graag uit de kast helpen. Wat zou jij doen?"

Stel gerichte vragen
Ik snap je frustratie! Wees lekker jezelf, out & proud! Dat is jouw motto. Maar dat geldt niet voor iedereen. Wellicht heeft je collega nare ervaringen in het verleden. Weet ze van jou dat je lesbisch bent? Misschien kun je er onder vier ogen eens over beginnen: "Hé, waarom heb je het je altijd over je partner en niet gewoon over je vrouw?" Je zou ook de Gay Pride of een ander roze evenement kunnen noemen en vragen of ze daar ook heen gaat. Of, als je het heel resoluut wilt doen: "Zag ik je nou laatst lopen met je vrouw, of waren jullie niet daar en daar?" Vragen naar vakantie- of familiefoto's kan altijd nog. Maar misschien neemt ze het je niet in dank af als je haar out op het werk. Denk dus goed na of je

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Extremisme' in Rusland

Amnesty International noemt het 'een zeer cynische maatregel, bedoeld om de hele LHBTIQ+ gemeenschap te ontmenselijken en te vervolgen.'

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden