Moet ik die collega uit de kast helpen?

"Van een nieuwe collega weet ik honderd procent zeker dat ze lesbisch is. Mijn gaydar ging al op haar eerste werkdag af en een kennisje die haar via via bleek te kennen, bevestigde mijn gevoel. In de pauzes heeft iedereen het regelmatig over privédingen, dus ook over relaties en kinderen. Die collega houdt al maanden voor zich dat ze een vrouw heeft. Ze spreekt wel over haar 'partner', maar noemt geen naam en vermijdt de vrouwelijke vorm. Ik krijg er de kriebels van en zou haar graag uit de kast helpen. Wat zou jij doen?"

Stel gerichte vragen
Ik snap je frustratie! Wees lekker jezelf, out & proud! Dat is jouw motto. Maar dat geldt niet voor iedereen. Wellicht heeft je collega nare ervaringen in het verleden. Weet ze van jou dat je lesbisch bent? Misschien kun je er onder vier ogen eens over beginnen: "Hé, waarom heb je het je altijd over je partner en niet gewoon over je vrouw?" Je zou ook de Gay Pride of een ander roze evenement kunnen noemen en vragen of ze daar ook heen gaat. Of, als je het heel resoluut wilt doen: "Zag ik je nou laatst lopen met je vrouw, of waren jullie niet daar en daar?" Vragen naar vakantie- of familiefoto's kan altijd nog. Maar misschien neemt ze het je niet in dank af als je haar out op het werk. Denk dus goed na of je

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden