Carrièreswitch van mijn vrouw

'Na vijf jaar huwelijk heeft mijn vrouw besloten dat ze het roer helemaal om wil gooien. Ze werkte ruim twintig jaar fulltime als doktersassistente en gaat nu voor de kunstacademie. Door omstandigheden was het daar na de middelbare school nooit van gekomen, maar het is altijd haar droom gebleven. Ze werkt nu al minder en volgt een voortraject voor mensen die op latere leeftijd alsnog voor de kunst kiezen. Zo wordt ze klaargestoomd voor het toelatingsexamen van de academie.

Ik merk dat ik moeite heb met deze ommekeer. Natuurlijk hebben we het besproken en ben ik blij voor haar. Maar ze zal minder tijd hebben voor dingen samen en gaat meer nieuwe mensen ontmoeten die haar passie delen. Financieel krijgen we het krapper. Veel uitgaan of ver reizen zit er bijvoorbeeld niet meer in. Bij nader inzien baal ik daarvan. Wat zou jij in mijn situatie doen?'

'Ik zou mijn vrouw steunen als het financieel mogelijk is. Er is niets mooiers dan een vrouw die met passie haar werk doet.' - Karin

Maak afspraken
'Zo’n omslag kan inderdaad twee kanten opgaan. Het kan nieuwe energie geven, die je vrouw meeneemt naar jullie relatie, wat een positieve boost geeft. Het kan ook juist afstand creëren. Jij hebt nu al twijfels, bent wellicht bang voor de verandering en dat zul je moeten uiten. Maak afspraken en blijf vooral communiceren over de nieuwe situatie. Zodat je vrouw zich bewust wordt van de mogelijke gevolgen voor jullie relatie. Wat verwacht zij straks van jou? En jij van haar? Wees daarbij allebei bereid om in te grijpen als het niet goed dreigt te gaan. Als je vrouw besluit haar nieuwe weg te volgen dan zul jij je daarbij moeten neerleggen. Sterker nog, je zult haar moeten steunen, wat de consequenties ook zijn. ' - Jacoline

Zoek uit hoeveel concessies je echt wilt doen
'Ik snap dat dit enorm wennen is! Het is wel echt even het roer om! Heb je haar verteld dat je er toch wel van baalt en vooral ook dat je angsten hebt?

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden