Mama Cash Feminist Festival

Mama Cash: Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, gaan we in gesprek over seks tijdens een live opname van de podcast Dipsaus in TivoliVredenburg.

Dipsaus is een podcast gemaakt door vrouwen van kleur -Anousha Nzume, Ebissé Rouw en Mariam El Maslouhi- voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Op 8 maart wordt er een aflevering opgenomen met live publiek. Jij kunt live met Dipsaus in ze in gesprek over seks. Welke rol spelen diverse culturele aannames hierin? Wat is 'normaal'? Wat betekent #MeToo voor vrouwen van kleur? Is het tijd voor een nieuwe seksuele revolutie van de vrouw? En is die hetzelfde voor alle vrouwen ongeacht afkomst? Te gast zijn Nancy Jouwe, Hadjar Benmiloud en Ibtissam Abaaziz. Theatermaker Khadija Massaoudi zingt tijdens het programma liedjes over de liefde.

Lees meer en bestel tickets.

 

Internationale Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag vieren we wat we met z'n allen hebben bereikt op het gebied van gendergelijkheid en staan we stil bij wat we nog voor elkaar moeten krijgen. “Vrouwenrechtenactivisten overal ter wereld geven hun visie en agenderen problemen, vaak met weinig geld en met veel lef en creativiteit. Ze bieden andere toekomstperspectieven en inspireren ons om een wereld te creëren waarin we allemaal vrij en gelijk zijn.”, aldus Zohra Moosa, directeur van Mama Cash. Op Internationale Vrouwendag nodigt Mama Cash je uit om in gesprek te gaan en je te laten inspireren op het Mama Cash Feminist Festival. Naast het programma in TivoliVredenburg is er ook een avond in de WORM Rotterdam over een feministische muziekindustrie en geven de Guerrilla Girls als hoofdgasten een lezing in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie op MamaCash.nl

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden