Petitie 'Roze gezin in gevaar'

'Ik zie deze actie als een dieptepunt in een reeks discriminerende acties tegen de LHBT-gemeenschap. De enige gezinsvorm die in gevaar wordt gebracht, is het roze gezin.'

'De posters zijn al uit het straatbeeld verdwenen, maar wederom heeft de afbeelding van twee zoenende mannen in pakken van de Suitsupply tot ophef geleid. Dit keer is niet de foto zelf, maar juist de actie tégen de poster het gesprek van de dag', lezen we op NOS.nl.

Het Reformatorisch Dagblad, in opdracht van Civitas Christiana, verspreidde op 26 maart jl. flyers als protest tegen de reclamecampagne van de modeketen. 

Zij aan Zij ontving een boodschap van Femke Swarte. Zij is een petitie gestart tegen deze discriminatie. Daar wilden wij meer van weten. Femke vertelt:

'Volgens Civitas Christiana zijn de poster van Suitsupply, waarop twee zoendende mannen te zien zijn, 'in strijd met de openbare eerbaarheid' en zouden zulke beelden niet geschikt zijn voor kinderen.

Civitas Christiana roept mensen op een petitie, die op internet te vinden is onder de titel 'Gezin in gevaar', tegen de reclameposters van Suitsupply te tekenen. 

Ik zie deze actie als een dieptepunt in een reeks discriminerende acties tegen de LHBT-gemeenschap. Civitas Christiana beschouwt afbeeldingen van LHBT'ers als een gevaar voor het (naar ik aanneem traditionele) gezin. 

Ik stel: De enige gezinsvorm die in gevaar wordt gebracht, is het roze gezin. Een groeiend aantal kinderen in Nederland heeft twee vaders, twee moeders, of meerdere ouders. Door acties als die van Civitas Christiana worden zij buiten de maatschappij geplaatst.

Het is tijd dat deze discriminerende acties stoppen. Daarom ben ik de petitie 'Roze gezin in gevaar: stop discriminatie' gestart. Met de petitie wil ik een landelijk tegengeluid op gang brengen en de regering oproepen deze kwestie in de Tweede Kamer te bespreken om zo de discriminatie van LHBT'ers en roze gezinnen een halt toe te roepen.'

> Teken de petitie hier! <

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden