Daisy & Nikki: 2 Potten 3 Poten

In dit deel van onze serie over vloggers wilden we eigenlijk Daisy en Nikki van de populaire vlog Twee Potten Drie Poten nog eens spreken. In de vlog zie je de strijd die het koppel voert tegen de uitgezaaide longkanker van Daisy. Helaas is Daisy vorige maand overleden aan de gevolgen van de ziekte. Maar tot aan het einde wist deze bikkel uit alles wel iets positiefs te halen.

'Ik ben Daisy en mijn leven gaat de komende maanden drastisch veranderen. Ik heb namelijk een zeldzame tumor in mijn been en amputeren is de enige optie. Dit is best wel kut, maar samen met mijn vriendin Nikki wil ik alles positief blijven bekijken en nieuwe dromen najagen.' Met deze woorden leren we de meiden kennen in oktober 2016. Op dat moment staan ze aan de vooravond van de amputatie van het linker-onderbeen van Daisy vanwege een (op dat moment nog) goedaardige tumor. En dit doen ze met humor! We zien foto's voorbij komen waar Nikki met een kettingzaag boven het been van Daisy staat, delen berichten met #nooitmeerverlopennaardewinkel vanwege de aanstaande invalideparkeerkaart, dopen Daisy om tot de Flamingo Princess en maken een begin met de 2 Potten 3 Poten serie. Wij spraken de dames in november 2016 voor het eerst:


Olympische droom
Na de operatie wil Daisy zo snel mogelijk revalideren zodat ze zich kan richten op de Paralympische Spelen waar ze zich voor wil kwalificeren. Tijdens de paralympische talenten dag op Papendal (amper vier weken na de amputatie) heeft ze binnen no-time een uitnodiging om mee te komen trainen in the pocket. De genezing van het been verloopt alleen niet zoals verwacht waardoor de Flamingo Princes moet wachten met revalideren.

Uitgezaaide kanker
Vol goede moed gaan de dames 2017 in, want slechter dan 2016 kan het toch nooit zijn. Tot een ziekenhuisbezoek eind januari waar ze te horen krijgen dat Daisy uitgezaaide kanker in beide longen heeft. Dit afschuwelijke nieuws zou veel mensen knock-out slaan maar niet deze meiden. Ze gaan juist een versnelling hoger in het najagen van hun dromen; in april 2017 geven ze elkaar stralend het ja-woord tijdens een prachtige bruiloft, ze lopen samen met olympisch kampioen Bibian Mentel de Marathon tegen kanker om geld op te halen voor het KWF, ze gaan op huwelijksreis naar Egypte, varen mee tijdens de GayPride en in de zomer van 2017 kopen ze hun droomhuis. Ondertussen starten de chemo's die ervoor moeten zorgen dat de tumoren in Daisy's longen kleiner worden.

Genieten van kleine momenten
Maar de tumoren worden niet kleiner en Daisy's gezondheid gaat verder achteruit. Begin 2018 krijgen de meiden te horen dat ze in het ziekenhuis niets meer voor Daisy kunnen doen. Op 16 maart 2018, in het midden van alle plannen en dromen, is Daisy onverwachts overleden. In haar laatste post op Instagram van februari zien we het stralende stel, blij dat ze weer even samen naar buiten kunnen. A journey of a thousand miles begins with a single step schrijft Daisy onder deze foto. En dat is misschien wel de essentie van de hele strijd die deze dames geleverd hebben. Ondanks alle ellende zagen ze altijd wel ergens iets positiefs en wisten ze optimaal te genieten van de mooie momenten. Hoe klein die soms ook waren. Hierdoor zijn ze een voorbeeld voor velen geworden en leefden er veel mensen met ze mee. Dat blijkt ook wel uit de vele reacties op social media na het overlijden van Daisy.

Nikki heeft op Instagram al aangegeven dat 2 Potten 3 Poten doorgaat. Ze wil alle dromen die ze met Daisy had waarmaken en dit vastleggen als eerbetoon aan haar Flamingo Princes. Wij wensen haar veel kracht en inspiratie.

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop maart 2021

Je ex zal je uit onverwachte hoek confronteren met wat voorbij is, wat is haar boodschap? Het verleden hoeft zich niet te herhalen en de lente komt eraan. Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Genderpraatjes

Jongerenlijn voor steun en vragen over gender: Vanaf vandaag kunnen jongeren - volledig anoniem- met hun vragen, problemen en zorgen terecht bij getrainde ervaringsdeskundigen.

Lees verder

Lokaal 69

Seksuele voorlichting: In de 'week van de liefde' werden de deuren geopend van een virtueel biologielokaal vol video's, games, quizjes en weetjes over seks.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden