Ze maken het steeds uit

'Steeds opnieuw gebeurt het. Via online dating of op een feest ontmoet ik een leuke vrouw, het klikt en we worden serieuzer. We brengen wat maanden met elkaar door, maar dan 'pang', is het plotseling weer uit. Altijd is de vriendin degene die de relatie verbreekt. Ik stel niet zo veel eisen en wil gewoon graag een maatje die haar leven met mij deelt. Ik verzin uitstapjes en stuur lieve berichtjes. Maar juist het feit dat ik zo knetter mijn best doe, benauwt de dames. 'Je wilt te graag', zei een van hen. Werkt quasi-onverschilligheid dan beter? Ik snap het niet. Wat zou jij doen?'

Bedenk wat je bij die ander zoekt
'Dat er een zich herhalend patroon in je relaties zit, is je al opgevallen. Ik kan uit je schrijven niet goed opmaken wat jouw aandeel is in dit patroon, en wat maakt dat je 'gewoon graag een maatje wil'. Ben je bang om alleen te zijn? Moet iemand een bepaalde leemte in je leven vullen? Is liefde uiten een manier om zelfwaarde te verkrijgen? Ik opper enkele mogelijkheden; mijn suggestie is dus om goed naar je eigen gedrag en gevoel te kijken. Vraag jezelf af: wat zoek ik bij die ander dat ik eigenlijk eerst bij mezelf moet zoeken? Heb je dat helder, dan

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder

Pride met het hele gezin

'Pride is een prachtig evenement waarop je enerzijds de trots op je bijzondere gezin kan tonen en anderzijds kan voelen dat je niet de enige bent met een andere gezinssamenstelling.' >> Leuke winactie!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden