WK: 'Love Will Win Tonight'

De openingsceremonie en de eerste wedstrijd zitten erop: Het WK voetbal is begonnen. Tijdens de wedstrijd Rusland en Saoedi-Arabië was, via augmented reality, een grote supportersvlag met een zoenend gay-koppel te zien. Onder de kussende mannen stond: Love Will Win Tonight.

Rusland en Saoedi-Arabië zijn landen waar het bijzonder slecht gesteld is met de rechten van LGBT's en waar het huwelijk tussen paren van hetzelfde geslacht niet is toegestaan.

Het digitale initiatief van het Zweedse sports fashion brand Björn Borg wil mensen aansporen om stelling te nemen tegen de onderdrukking van LHBTQ-rechten in het algemeen en huwelijksongelijkheid in het bijzonder.

"Wij vinden dat sport liefde is en dat alle liefde gelijk is. De verborgen supportersvlag is onze manier om alle liefde die gedwongen is om verborgen te blijven in deze twee landen, een steuntje in de rug te geven. Het is een eenvoudige boodschap - dat liefde, in the end, altijd overwint. Voor ons is er geen beter moment om dit debat een extra push te geven dan tijdens dit WK in Rusland," aldus Jonas Lindberg Nyvang, Marketing Director van Björn Borg.

Het homohuwelijk is verboden in 87% van alle landen wereldwijd. In Rusland is het 'promoten' van homoseksualiteit strafbaar en in Saoedi-Arabië wordt homoseksualiteit als een misdaad gezien, die zelfs bestraft kan worden met de doodstraf.
 
Russische media
De boodschap – Love Will Win Tonight – wordt ook in de Russische media verspreid. o.a. via advertenties in de populaire Russische krant, The Moscow Times. Ook hier worden mensen aangespoord om zich in te zetten voor gelijkwaardigheid en huwelijksgelijkheid.

Het initiatief is onderdeel van Björn Borg's Marriage Unblocked campagne.

Het Zweedse Björn Borg speekt zich al jaren uit voor de acceptatie van LGBT's en starten het Marriage Unlocked initiatief: een digitaal platform waar iedereen, ongeacht hun label, een aanzoek kan doen, trouwgeloften kan uitwisselen en, zowel anoniem of in het openbaar, kan trouwen via blockchain.

"Wij geloven dat sport liefde is en dat liefde gelijkwaardig is. Het eerste fundamentele recht voor een mens is dat je kunt houden van wie je wilt. Met ons nieuwe platform Marriage Unblocked kunnen we macht decentraliseren en het huwelijk voor elke volwassene die wil trouwen mogelijk maken", zegt Johanna Juhlin, Global Brand Marketing Director Björn Borg.

Het platform maakt het voor iedereen mogelijk om digitaal naar het altaar te lopen, hun gecodeerde geloften voor eeuwig op te slaan en om een certificaat van hun digitale huwelijk, samen met wat spaargeld, te ontvangen in de cryptocurrency Ether.

Het eerste koppel dat via Marriage Unblocked trouwt zijn Sybille en Alexandra uit Zwitserland, een land waar het homohuwelijk niet door de wet wordt erkend.

"We kunnen elkaar nu vrouw en vrouw noemen. Dit voelt absoluut fantastisch! Ons blockchain huwelijk zal ons geen gelijke of juridische rechten geven, maar het gevoel dat je geaccepteerd wordt is wel al een grote stap vooruit. We hopen dan ook dat ons blockchain huwelijk er voor gaat zorgen dat samenlevingen een fundamenteel mensenrecht, zoals gelijkheid, gaan erkennen," aldus Sybille en Alexandra.

Bezoek het platform via Marriageunblocked.com.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden