Nieuws: Sport

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

European Lesbian Volleyball Tournament in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Vrouwen en voetbal

Op 2Doc zie je de documentaire Copa 71, die het bijzondere verhaal vertelt van een wereldkampioenschap vrouwenvoetbal dat volledig uit de sportgeschiedenis moest verdwijnen.

Lees verder

Queer in de schaakwereld

'Het is allemaal al een stuk beter dan vroeger. En ik ben blij dat ik een soort moeder kan zijn voor jonge transspelers, want toen ik jong was had ik niemand om naar op te kijken.'

Lees verder

Gelijkheid en diversiteit

Ze is de beste hockeyster ter wereld en aanvoerder van het Nederlandse team: Xan de Waard wil haar positie gebruiken om meer bewustzijn te creëren met betrekking tot racisme en discriminatie in de sport.

Lees verder

Dutch Lesbian* Open

Internationaal tennistoernooi voor LBTIQ-vrouwen & their allies. Vorig jaar was een groot succes, een tweede editie kon niet uitblijven. Inschrijven kan nog! Ben jij erbij?

Lees verder

Queer WK-teams

Hoe zit het met het regenbooggehalte van de andere teams? Dit WK vestigt een record wat betreft 'atleten uit de kast' op zo'n hoog, internationaal niveau. Een verdubbeling sinds het WK in 2019.

Lees verder

WK: Regenbooggehalte

FIFA World Cup 2023: Hoe zit het met LGBTQ+ rechten in gastlanden Australië en Nieuw-Zeeland en hoe hoog (of laag) is het 'regenbooggehalte' in ons team? We zochten het uit.

Lees verder

WK voetbal 2023

Het wordt spannend: De Oranjeleeuwinnen spelen hun eerste wedstrijd in de FIFA Women's World Cup tegen Portugal op 23 juli en daarna, op 27 juli, tegen de Verenigde Staten.

Lees verder

Mensenrechten in Qatar

FIFA wereldkampioenschap: Qatar is een 'extreem vijandige omgeving' voor LHBTI personen. 'Dit móet verbeteren. Voor, tijdens en na het WK. Voor LHBTI bewoners én bezoekers.'

Lees verder

We Are Queer gaat open!

Queer sportschool We Are Queer gaat open! 'Een kracht sportschool die zich ook richt op het ontwikkelen van mentale kracht,' voor en door de LHBTQIA+ gemeenschap.

Lees verder

Oranje Leeuwinnen

Rocky Hehakaija volgt de voetbalvrouwen op de voet tijdens dit EK en in de docu 'Op weg naar de top' van Mildred Roethof krijg je een goed beeld van (on-)gelijkwaardige behandeling in voetbal.

Lees verder

EuroGames 2022

Het grootste, meerdaagse LGBTIQ+ sportevenement van Europa: de EuroGames. Atleten uit heel Europa gaan in vele verschillende sporten de strijd met elkaar aan. WIN KAARTEN VOOR HET FEEST!

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder

Ireen Wüst: College Tour

Ze is de succesvolste Nederlander op de Olympische Spelen ooit en op 15 mei is ze te gast bij College Tour: Ireen Wüst kijkt terug op haar imposante carrière en vertelt over haar ambities voor de toekomst.

Lees verder

DSS Haarlem

Het grootste gedeelte van de vrouwenselectie is lesbisch en alle teams hebben een regenboog aanvoerdersband. De club houdt zich uitgesproken bezig met LHBTI+ onderwerpen. Interview!

Lees verder

De Rollende Mina's

Queer skateboard collectief: 'Ruimte innemen als vrouw of als queer persoon in een skatepark kan best moeilijk zijn. Ik wilde graag een nieuwe, meer toegankelijke en veilige skate scene creëren.'

Lees verder

SuperBowl 2020

Representatie van seksuele diversiteit tijdens één van de grootste sportevenementen ter wereld: Dit jaar zie je ads met drag queens, Katie Sowers en Ellen DeGeneres.

Lees verder

Pauw naar Ierland

Dé inspirator van het vrouwenvoetbal, coach van achtereenvolgens het Schotse-, Nederlandse-, Russische en Zuid-Afrikaanse vrouwenelftal, wordt bondscoach van de Ierse vrouwen.

Lees verder

Hup Holland!

WK: Oranje Leeuwinnen verslaan Italië, kwalificeren zich voor de Olympische Spelen en spelen de halve finale tegen Zweden.

Lees verder

WK: 'Love Will Win Tonight'

'Wij geloven dat sport liefde is en dat liefde gelijkwaardig is. Het eerste fundamentele recht voor een mens is dat je kunt houden van wie je wilt.'

Lees verder

Olympische vlam gedoofd

Terugblik op de meest memorabele momenten van de Spelen; Een karrevracht aan medailles, de Kus van Gus, regenboogveters en het Pride House.

Lees verder

Ireen, Cheryl, Belle en Britanny

Olympische Winterspelen: Wij volgen een aantal dames met extra belangstelling in deel 2 van deze serie. We stellen ze graag aan je voor.

Lees verder

Hoe roze zijn de Winterspelen?

PyeongChang is het Zuid-Koreaanse toneel voor de 23ste Olympische Winterspelen. Hoe staat het met het aantal Olympische LGBT-sporters? Wij zochten het uit.

Lees verder

Bingham Cup 2018 Amsterdam

Rugby: Prestigieus toernooi voor het eerst op het Europese vasteland en het wordt de grootste tot nu toe. Mét voor het eerst een vrouwentoernooi. Jij kunt erbij zijn!

Lees verder

Lieke Martens: Beste voetbalster van Europa

De 24-jarige Limburgse ontving haar prijs in het Grimaldi Forum van Monaco, tijdens de loting voor de Champions League.

Lees verder
Lees meer