New York City Pride

De zon scheen, het was warm en er liepen tienduizenden mensen mee, met Billy Jean King voorop. De New York City Pride March trok dit jaar ruim 2 miljoen bezoekers. Deze 49ste Pride March was naast strijd voor LHBT-rechten, viering van diversiteit en een blijk van solidariteit ook een blijk van weerstand tegen verharding en het beleid van Trump. De NYC Pride is van oudsher meer een protestmars dan een uitbundig feest, geworteld in de Stonewall-rellen van 1969. Op 28 juni van dat jaar was het LHBT-publiek van de Stonewall Inn het treiteren van de politie zat: na de zoveelste inval besloten ze terug te vechten. Daar, voor de deur in Christopher Street, is de Pride geboren. De march gaat dan ook altijd langs deze plek, dit jaar echter via een andere route, als voorbereiding op de World Pride (en het 50-jarig jubileum) volgend jaar, waar 6 (!) miljoen mensen worden verwacht.

Grote publiekstrekker dit jaar in de NYC Pride March was Cynthia Nixon. In maart van dit jaar werd bekend dat zij zich verkiesbaar stelt voor de positie van gouverneur van New York. (Lees hier meer over Cynthia Nixon).

*

Lees hier meer over het Pride-seizoen in Nederland!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden