Nieuws: Pride

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder

Pride met het hele gezin

'Pride is een prachtig evenement waarop je enerzijds de trots op je bijzondere gezin kan tonen en anderzijds kan voelen dat je niet de enige bent met een andere gezinssamenstelling.' >> Leuke winactie!

Lees verder

Prides 2024

Waar vier jij Pride dit jaar? Vanaf mei tot en met september zijn er Prides door het hele land. We maakten een overzicht. Laten we samen de liefde vieren en onze community laten stralen!

Lees verder

Queer kerstcadeautjes

Een beleving, een boek (of twee), iets sportiefs, spiritueels, ondeugends of romantisch? We gingen voor je op zoek naar leuke cadeautjes voor onder de boom, met een queer tintje!

Lees verder

Winter Pride Almere 2023

In een tijd waarin discriminatie en geweld tegen LHBTI-personen blijven voortduren, blijft de Pride-beweging onverminderd relevant. Het thema van dit jaar: Samen Verbonden.

Lees verder

Liefde voor iedereen!

Zij aan Zij was erbij, we mochten meevaren op de boot van het ministerie OCW. Het was koud en het regende, maar de Amsterdamse Canal Parade voelde als een warm bad. Terugblik!

Lees verder

Kijk en luister mee!

AVROTROS vaart traditiegetrouw mee met een eigen boot en zendt dit jaar voor de twaalfde keer de Amsterdamse Canal Parade uit, want: 'Zichtbaarheid is van groot belang.'

Lees verder

Films en series

Deze zomer zijn er niet alleen vele Pride events, zoals de Canal Parade in Amsterdam komend weekend, je kunt ook genieten van verschillende nieuwe en oude films en series, thuis of in de bios.

Lees verder

Canal Parade 2023

You Are Included: Op zaterdag 5 augustus varen er 80 boten door de grachten van Amsterdam en diversiteit binnen de LHBTQIA+ community staat centraal. Happy Pride!

Lees verder

Queer & Pride Amsterdam

Pride in Amsterdam is dit jaar iets anders dan je gewend bent. Queer Amsterdam en Stichting Pride Amsterdam organiseren namelijk samen Queer & Pride Amsterdam 2023. #YouAreIncluded

Lees verder

Nieuwe Stem

Baanbrekend evenement in Paradiso Amsterdam: Het allereerste transgenderpodium van Nederland, met getalenteerde transgender mensen uit alle hoeken van het land.

Lees verder

Film & representatie

Meer dan kwart van de Nederlanders denkt dat queer films helpen bij coming-out: Pride Week panelgesprek in Pathé Tuschinski over rol van film in acceptatie van LHBTQIA+ community.

Lees verder

Pride in Kollum

Pride wordt altijd uitgebreid gevierd in de grote steden. Maar wat nou als je queer bent in een dorp, kun je dan op net zo veel steun rekenen? 3FM denkt van wel en brengt Pride naar het Friese Kollum.

Lees verder

Strength in Solidarity

New York City: 'Als wij, als unieke individuen, onze krachten bundelen, kunnen we ook tussen de haat en het geweld rechtop blijven staan. Samen staan we sterk, samen zijn we onverslaanbaar.'

Lees verder

Pride from Above

Unieke beelden tijdens Pride over de hele wereld, gefilmd met drones: Van een winterse Pride op de besneeuwde bergen van Nieuw Zeeland tot de gigantische pride optocht in IJsland.

Lees verder

Rainbow marketing

Timing, inlevingsvermogen, overgevoeligheden en intentie: Het uitdragen van LHBTQI+-vriendelijkheid is zo simpel nog niet. Wanneer doe je het goed (of fout)?

Lees verder

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Café Kalff viert jubileum

Robbert Kalff, eigenaar van Café Kalff en initiatiefnemer van de Utrecht Canal Pride, viert dubbel feest. Café Kalff doet mee aan de Utrecht Canal Pride én viert haar 12,5 jarig bestaan.

Lees verder

Prides 2023

De zomer komt steeds dichterbij en dat betekent: de Pride festivals komen er weer aan! Vanaf mei tot en met september zijn er veel verschillende Prides door het hele land. Waar vier jij Pride dit jaar?

Lees verder

Vier Jezelf Samen

Winter Pride Almere: Centraal staat de Pride Walk op 6 november waar onder meer Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken aanwezig is als spreker. En er is nog veel meer te doen.

Lees verder

Antwerpen

Gemoedelijkheid alom en een glimp van queertopia: 'Antwerp Pride is een feest van diversiteit en inclusiviteit. Ik loop ook dagen met mijn vrouw hand in hand.'

Lees verder

Regenboogdagen Enschede

PrideWalk Twente, Queer Arts, symposium Th!nk with Pride, theater, karaoke, Queer night en een ontbijt: Bomvol programma tijdens de Regenboogdagen in Enschede en Hengelo.

Lees verder

Rainbow Week Hilversum

Gooi & Vecht Inclusief: Gooise Rainbow Week in Hilversum, dit jaar voor de vierde keer, van vrijdag 7 tot en met zaterdag 15 oktober, 'om onze diversiteit te vieren!'

Lees verder

Zwolle Pride

Een Queen of the East verkiezing, een kleurrijke Pride Walk door de binnenstad, een race op stiletto's, een infomarkt, jongeren pride en vele dj's op de main stage op het Rodetorenplein.

Lees verder

Gender en zelfbeschikking

Transgender en intersekse personen moeten eerst naar een arts of psycholoog voor een officiële verklaring om geslachtsvermelding te kunnen wijzigen. 'Daar is geen enkele reden voor.'

Lees verder
Lees meer