Film: Geheime levens

Binnenkort op het witte doek of in jouw dvd-speler: Twee films die je gezien moet hebben: Disobedience en Professor Marston and the Wonder Women.

Disobedience

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman: Na de dood van haar vader die rabbijn was, keert fotografe Ronit (Rachel Weisz, bekend van o.a. 'The Mummy') vanuit New York terug naar de besloten orthodox joodse gemeenschap in Noord London, waaruit ze verbannen was. Als ze weer contact krijgt met haar jeugdvriendin Esti (Rachel McAdams) zorgt dat voor controverse binnen de gemeenschap: Ronit en Esti hadden vroeger een geheime affaire. 

Disobedience is vanaf 12 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.

 

'Professor Marston and the Wonder Women' is gebaseerd op het buitengewone waargebeurde verhaal over de schepper van één van de meest iconische superheldinnen die ooit is bedacht, en het verleidende geheime leven dat hij voor zijn fans verborgen hield. Harvard psycholoog dr. William Moulton Marston (Luke Evans, 'Beauty and the Beast') werd alom bekritiseerd voor het scheppen van zijn feministische superheldin, maar het was zijn privéleven, zijn polyamoreuze relatie met zijn vrouw Elizabeth (Rebecca Hall) en hun minnares Olive (Bella Heathcote), dat uitdagender was dan elk avontuur dat hij ooit schreef.

De film ging in première in 2017, en is sinds deze week verkrijgbaar op DVD

Het verhaal: William Marston en zijn vrouw Elizabeth geven les aan Harvard. Op een dag neemt William één van zijn studenten, Olive, in dienst als assistente. Zij helpt het echtpaar bij het ontwikkelen van een leugendetector, en de drie krijgen al snel een hechte band. De leugendetector onthult dat ze verliefd op elkaar geworden zijn en ze beginnen een relatie.

Als bekend wordt dat de Marstons een onconventionele, polyamoreuze relatie hebben, worden ze ontslagen van de universiteit. Olive blijkt zwanger te zijn en trekt in bij William en Elizabeth. Het trio wil samen een gezin stichten en ze moeten voor de buitenwereld een verhaal bedenken om de aard van hun relatie geheim te houden. In 1934 hebben zowel Olive als Elizabeth kinderen gekregen en denken de buren dat Olive een weduwe is die door de Marstons wordt opgevangen.

Elizabeth is inmiddels de kostwinner, Olive zorgt voor de kinderen en William probeert werk te vinden als schrijver. Hij komt op het idee om een vrouwelijke Amazone-superheldin te creëren, met wortels in zijn werk aan de leugendetector en zijn leven met Elizabeth en Olive. Hij wil de feministische beweging voor gelijke rechten voor vrouwen ondersteunen door middel van een populistisch medium. Zijn ideeën vallen niet overal in goede aarde.

Professor Marston and the Wonder Women: het waargebeurde verhaal achter de creatie van de beroemdste vrouwelijke superheld allertijden.   

 

>> Word nu Premium member van Zij aan Zij en kies deze film als welkomstgeschenk!

(zolang de voorraad strekt)

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden