Nura mist haar kinderen

**UPDATE: Het streefbedrag is behaald, de procedure is in gang gezet! Dank aan iedereen die deze actie heeft gedeeld en heeft gedoneerd! We houden je op de hoogte van het verloop.**

Nura is een jonge vrouw uit Oeganda, die twee jaar geleden hals over kop haar huis moest verlaten. Zij kreeg bericht dat een groep mannen op weg was naar haar huis was om haar te vermoorden. Ze hadden ontdekt dat Nura en haar vriendin een relatie met elkaar hebben. De vriendin en de twee biologische kinderen van Nura waren op dat moment niet thuis, zij zijn ondergedoken in Oeganda.

Nura is gevlucht naar Nederland, het is voor haar en haar vriendin onmogelijk in Oeganda een normaal leven te leiden. Zij worden bedreigd met de dood. Tijdens haar vlucht is Nura in handen gevallen van mensenhandelaars, zij werd in slavernij gehouden en gedwongen tot prostitutie. 'Ik leerde Nura kennen toen ze in de gesloten opvang zat in Amsterdam. De gesloten opvang is voor vrouwen die slachtoffer zijn van vrouwenhandel. Zij verblijven daar een half jaar afgesloten van de buitenwereld om de banden met de handelaars te doorbreken.'  

Ik was haar buddy, vertelt Willie Koster. 'Toen ik haar leerde kennen, was ze erg depressief door alles wat ze had moeten meemaken. Hoofd altijd naar beneden, heel zacht praten, haast apathisch. Ze maakte zich ook heel veel zorgen om haar vriendin en haar dochtertjes.'

Gelukkig heeft Nura onlangs asiel gekregen vanwege het gevaar dat zij als lesbische vrouw in Oeganda loopt. En kan zij haar twee dochtertjes en haar vriendin naar Nederland laten komen. Probleem is alleen dat Nura de gezinshereniging zelf moet betalen: de documenten die nodig zijn voor de procedure bij de IND, paspoorten voor de reis naar Nederland en de drie vliegtickets.

Dat geld heeft Nura niet, zij woont nog steeds in het AZC en heeft geen inkomsten. Haar partner is ondergedoken in Oeganda, zij kunnen in Oeganda niemand vragen voor hulp nu bekend is geworden dat zij een relatie hebben. De weinige vrienden die over zijn, hebben de afgelopen twee jaar de kinderen en vriendin van Nura moeten onderhouden. Het is een arm land, en Nura kan hen niet vragen voor nog meer ondersteuning. Zij heeft in totaal 3.500 euro nodig.

Veel mensen zijn begaan met Nura's lot en er zijn inmiddels meer dan honderd donaties gedaan.

 

Klik hier om naar de doneeractie te gaan!

 

Nura heeft de geboortecertificaten van haar twee dochters en vriendin kunnen kopen (en laten vertalen en certificeren volgens de eisen van de IND), om de procedure bij de IND te kunnen starten. Dat is heel goed nieuws. Maar het is nog niet genoeg.

Wilie Koster startte daarom een crowdfunding: 'Ik hoop dat jij Nura ook wilt helpen. Het hoeft niet veel te zijn, als 100 mensen elk 5 euro doneren is dat toch alweer 500 euro! Maar meer mag natuurlijk ook als je het kunt missen, want 500 euro is niet genoeg. Het kan simpelweg door op onderstaande knop te drukken en met Ideal wat geld over te maken.

Nura mist haar dochtertjes enorm. Na alle traumatische gebeurtenissen in de afgelopen twee jaar, wordt het tijd dat Nura haar nare ervaringen kan gaan verwerken en een nieuw leven kan gaan opbouwen. Jij kunt haar daarbij helpen.

Nura is geen zogenaamde gelukszoeker, ze is gevlucht voor geweld. Zij heeft een universitaire opleiding tot medisch analist en werkte in Oeganda in een ziekenhuis. Dat heeft zij helaas achter zich moeten laten. Nura is niet haar echte naam en de mensen op de foto zijn niet de twee vrouwen en kinderen waar het hier om gaat. Nura durft nog niet met haar eigen naam en foto naar buiten te komen. Haar vriendin en haar kinderen zijn nog niet veilig. En bovendien heeft zij geleerd om zoveel mogelijk te zwijgen over haar relatie en seksuele voorkeur, zij moet eerst nog wat meer ervaren dat het in Nederland veilig is om gay te zijn. Zij is geen gelukszoeker, maar ik hoop van harte dat zij in Nederland gelukkig zal worden. Jij kunt dat voor haar mogelijk maken, elke donatie is welkom.'

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Deux

Nina en Madeleine hebben al jarenlang een liefdevolle maar geheime relatie. Dan slaat het noodlot toe en komt hun geheim langzaam aan het licht… Vanaf deze week in de bioscoop.

Lees verder

Zomerburen

Op Bi Visibility Day verschijnt het debuut van Rianne Robben, een Young Adult boek over twee buurmeisjes die hun verwaterde vriendschap opnieuw ontdekken.

Lees verder

Ratched

'Dit is geen verhaal over een vrouw die worstelt met haar identiteit… In deze serie is het queer element er één van liefde en geluk.' Nieuwe Netflix-serie over One Flew's zuster Mildred Ratched.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden