Ruby Rose klaar met kritiek

'Wees het voorbeeld dat je zelf gehad had willen hebben toen je jong was', dat is het motto van Ruby Rose. Als 'Batwoman' in de nieuwste DC comic serie zou ze dat voorbeeld best eens voor velen kunnen zijn. Het personage, Batmans alter ego Kate Kane, is lesbisch. Ruby zelf ook. Je kent haar (o.a) uit Orange Is The New Black, en naast actrice is de Australische ook presentatrice en model. Volgens sommigen kan ze het beter bij dat laatste houden: haar casting voor de rol van Batwoman heeft voor een hoop kritiek gezorgd. Ten eerste omdat ze niet joods is (zoals het oorspronkelijke personage), maar vooral omdat men vindt dat ze niet kan acteren. 'We zouden elkaar moeten steunen', zei Ruby een paar dagen geleden, 'als vrouwen en andere minderheden de handen in één slaan, dan zijn we niet te stoppen. Als we elkaar naar beneden halen, dan is dat is veel pijnlijker dan bij welke groep dan ook. Ik zou willen dat vrouwen én de LHBT-gemeenschap elkaar wat meer steunden.'

Afgelopen zondag was ze het blijkbaar zat. Haar Twitter-account, waar ze de vooral de kritiek over zich heen kreeg, heeft ze verwijderd.

Ruby Rose (32) is de eerste openlijk lesbische actrice in de rol van een superheld.

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrouwen en voetbal

Op 2Doc zie je de documentaire Copa 71, die het bijzondere verhaal vertelt van een wereldkampioenschap vrouwenvoetbal dat volledig uit de sportgeschiedenis moest verdwijnen.

Lees verder

Ongeschreven

Comedian Kim Schuddeboom staat nog tot eind mei met haar voorstelling in de theaters. Het is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, 'een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd.' We spraken haar.

Lees verder

Verliefd op een man

'Eerlijk gezegd lig ik compleet overhoop. Altijd gedacht dat ik 100% lesbienne was, maar sinds de komst van een nieuwe mannelijke collega ben ik hopeloos verliefd op hem.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden