Nieuwsberichten van Romy Visser

Verschillen vieren

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn: Jongeren krijten in heel Nederland 1000 regenboog-zebrapaden om diversiteit te vieren, een actie voor een veiliger schoolklimaat nu het schooljaar is begonnen.

Lees verder

Acceptatie op school

'Hoewel het helaas geen verrassing is, is het elke keer weer verdrietig om te zien dat teveel van onze lesbische, homoseksuele en biseksuele tieners niet gelukkig zijn.'

Lees verder

Ellen stopt

Het komende, 19e seizoen van de populaire 'Ellen DeGeneres Show' zal de laatste zijn: Ellen laat weten dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging in 2022.

Lees verder

Echo

Lena Visser is een jonge biseksuele filmmaker en film student aan de HKU in Utrecht. Ze werkt aan haar afstudeerfilm over loslaten. 'Mijn bijdrage aan een completer beeld van liefde in film.'

Lees verder

Discriminatie of 'vrijheid'

Afwijzen 'homoseksuele leefwijze' gaat te ver: Maak een einde aan de mogelijkheid die scholen hebben om ouders te verplichten afstand te nemen van homoseksualiteit, zegt meerderheid Tweede Kamer.

Lees verder

Shirley

Elisabeth Moss speelt de rol van de beruchte schrijfster Shirley Jackson. Zij en haar man, professor Hyman, nemen het jonge koppel Rose en Fred in huis... Deze week in de bioscoop.

Lees verder

#HartvoorHappy

Grondrechten voor LHBTI-asielzoekers: 'Mensen die al op de vlucht zijn, verwachten niet dat ze ook in Nederland niet veilig zijn vanwege hun geaardheid.'

Lees verder

'Verbied homogenezing'

Verenigde Naties: Conversie therapie moet de wereld uit. Het veroorzaakt groot leed met ernstige gevolgen, zegt expert Victor Madrigal-Borloz.

Lees verder

Disclosure

Een fascinerend verhaal over het samenspel tussen transrepresentatie op het scherm, de overtuigingen van de samenleving en de realiteit.

Lees verder

'Nashville' niet strafbaar

Vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting: De Nederlandse versie van de Nashville-verklaring is niet strafbaar, oordeelt het OM.

Lees verder

Stukjes

Mooi en Onontkoombaar: De voorstelling van Corrie van Binsbergen en Frédérique Spigt is met lof ontvangen en nog tot eind maart te zien.

Lees verder

Thank you Ellen

Golden Globes: Kate McKinnon reikt 'lifetime achievement' award uit aan Ellen DeGeneres en benadrukt het belang van LHBTQ-representatie op TV.

Lees verder

LHBTI ouderen in Europa

Best4OlderLGBTI: Getuige-video's over het leven, de angsten en de toekomstverwachtingen van LHBTI ouderen in Europa: Ontmoet Raffaele, Marjet en Ineke, Gregory, Mizia en Antonio.

Lees verder

'Kill the Gays'

Oeganda: Wetsvoorstel om homoseksualiteit strafbaar te maken met de dood wordt voorgelegd aan het parlement. 'We zijn klaar voor kritiek', zegt Oegandese Minister.

Lees verder

OITNB-ster in ANNE+

Laura Gómez, uit Orange Is The New Black, speelt een rol in het tweede seizoen van ANNE+ en was in Amsterdam voor de opnames!

Lees verder

Zoekresultaten 'lesbisch'

'Lesbian' is niet hetzelfde als 'lesbian porn': Google past algoritme aan na protestactie op social media van #SEOlesbienne.

Lees verder

Tales of the City (Tip!)

Mary Ann keert terug naar San Francisco en wordt herenigd met haar zelfgekozen familie en de nieuwe generatie LGBTQ+ inwoners van 28 Barbary Lane.

Lees verder

Single: No H8ro

Lesbische hiphop: LIONSTORM brengt langverwachte video uit en is deze zomer live te zien op verschillende podia.

Lees verder

Gentleman Jack

De geheime dagboeken van lesbische Anne Lister (geboren in 1791), 'geïnteresseerd in politiek, bergbeklimmen, mijnbouw en in vrouwen'.

Lees verder

Batwoman

Trailer: Lesbische superheld verslaat het kwaad in Gotham. 'Wees het voorbeeld dat je zelf gehad had willen hebben toen je jong was.'

Lees verder

Lesbische rap

LIONSTORM: 'Wij brengen een nieuwe, alternatieve en progressieve stem en daarmee de rolmodellen die we zo gemist hebben.'

Lees verder

Tip: MORTEN

De weg naar het minister-presidentschap kent vele obstakels voor Morten Mathijsen, vooral vrouwelijke obstakels.

Lees verder

The Umbrella Academy

Superhelden, tijdreizen, en een pratende chimpansee: Ellen Page en Mary J. Blidge spelen samen in nieuwe Netflix serie, vanaf vandaag te zien!

Lees verder

'Noodzakelijk roze'

'Zij aan Zij legt de nadruk op herkenning en persoonlijke verhalen.' Een interview met hoofdredacteur Marieke de Wit.

Lees verder

Margriet 'blijft hoopvol'

How to be gay: Bijzondere, ontroerende en confronterende ontmoetingen met mensen die vertellen over de dagelijkse worsteling met hun geaardheid.

Lees verder

Party of One

Elizabeth Moss schittert samen met Nicole Disson in nieuwe clip van Brandi Carlile, over voor- en tegenspoed in een lesbische relatie.

Lees verder

Liefde is liefde

Miranda heeft 20 jaar lang events voor de lesbische doelgroep bedacht en georganiseerd. Missie: Lesbisch zijn op een natuurlijke manier integreren in de samenleving.

Lees verder

Film: 'Girl'

Bejubeld en bekritiseerd: Valentijn de Hingh gaat in gesprek met maker Lukas Dhont, 'over trans, dans en het belang van representatie'.

Lees verder

ANNE+ op TV

Je hebt de afleveringen waarschijnlijk al online gezien, maar vanaf vandaag wordt ANNE+ ook uitgezonden op nationale televisie.

Lees verder

Ellie Lust: Bizarre Zaken

TV: Lust behandelt elke week een bizarre zaak waarin een moord, oplichting of vermissing wordt onderzocht en vergelijkt deze met een soortgelijke Nederlandse zaak.

Lees verder

Film: Colette

Het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette.

Lees verder

1001 vrouwen in de 20ste eeuw

Verhalen van inspirerende, beroemde en beruchte vrouwen: Politica's, feministen, wetenschapsters, treinkaapsters, sportvrouwen of vrijheidsstrijdsters.

Lees verder

Ander woord voor 'lesbisch'

Gebruik jij het woord butch of femme, lipstick lesbo, pot? Heeft het Nederlands een goed woord voor jouw geaardheid waar jij je bij thuis voelt?

Lees verder

TV: Expeditie Robinson

Een nieuw seizoen in de startblokken: Hoe zal het Loiza vergaan op een onbewoond eiland? Je ziet het vanaf 6 september.

Lees verder

Ellen en Portia 10 jaar getrouwd

Neem een kijkje in de privéverzameling beelden van de huwelijksdag van het 'beroemdste lesbische stel ter wereld'.

Lees verder

Ruby Rose klaar met kritiek

'Wees het voorbeeld dat je zelf gehad had willen hebben toen je jong was', is haar motto. Als 'Batwoman' zou ze dat voorbeeld best eens voor velen kunnen zijn.

Lees verder

Pride Week

De Amsterdamse Pride Week gaat van start op zaterdag 28 juli: Wat is er allemaal te zien, te doen, te ervaren én te proeven? Je leest het hier.

Lees verder