Rotterdam Pride

'Rotterdam Pride viert haar vijfde jaar! En dat gaan we vieren!'

Van 27 t/m 30 september kleuren de straten van Rotterdam weer alle kleuren van de regenboog om de vrijheid van seksuele, sekse, gender- en culturele diversiteit te vieren. Het thema van de vijfde editie is: 'Port of Love'. Hiermee wil Rotterdam Pride de havenstad op de kaart zetten als een liefdevolle en inclusieve stad en een veilige en warme (thuis)haven zijn voor iedereen.
 
Unicorns & Zebras: eerste Family Pride festival in Nederland
Rotterdam Pride komt dit jaar met het eerste Family Pride Festival in Nederland: Unicorns & Zebras. Kinderen en jongeren zijn de toekomst van onze samenleving. Rotterdam Pride vindt het dan ook belangrijk dat zij opgroeien in een liefdevolle en veilige stad en leren over diversiteit en gelijkheid. Daarom wordt het Schouwburgplein op 30 september omgetoverd tot een grote kleurrijke Unicorns & Zebras speelweide met een unieke programmering speciaal gericht op kinderen, families en ouderen: van 0 tot 100+. Wethouder Kasmi, van onderwijs, cultuur en toerisme zal samen met de 13-jarige Rotterdamse Lili Prins, die twee weken voor de start van school uit de kast kwam op Instagram, opent het kussengevecht voor liefde. Ook zal Lili, tevens de jongste ambassadeur van Rotterdam Pride, tijdens Unicorns & Zebras vragen beantwoorden van jongeren die worstelen met LHBTQI-vraagstukken. Naast een uitgebreide muziekprogrammering is er o.a. een creatieve kunst workshop van Villa Zebra, een voorleessessie van SchiedamsLEF, COC en Meer Dan Gewenst, een dj-workshop en kunnen de bezoekers een ander haarkleurtje krijgen voor twee dagen.

Eigen Song
Speciaal voor de vijfde editie is er een Rotterdam Pride Song uitgebracht: 'Unify'. Unify is een uplifting popsong over de kracht van liefde en hoe we ondanks onze verschillen toch verbonden zijn met elkaar. Met liefde kunnen we haat overwinnen. Als we met liefde voor onze vrijheid vechten, zorgen we ervoor dat toekomstige generaties ook trots op ons zijn. Emy Perez, een Venezolaanse singer/songwriter/Mc bekend door haar opvallende uiterlijk en eigenzinnige stijl, zal dit nummer op zaterdag 29 september live zingen, direct na de Pride Walk op het Schouwburgplein als opening van het Pride Festival: United Love. Tijdens de Pride Walk en het Pride Festival zal tevens de videoclip worden opgenomen en kunnen de bezoekers onderdeel worden van de clip.

Gedurende Rotterdam Pride zal ook dit jaar weer de Erasmusbrug in alle kleuren van de regenboog verlicht zijn. 


ROTTERDAM PRIDE
Rotterdam Pride droomt van een inclusieve samenleving waar iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht seksuele geaardheid, sekse, genderidentiteit, achtergrond of leeftijd. Rotterdam Pride maakt diversiteit zichtbaar en bespreekbaar en doet dat op een verbindende en liefdevolle manier. Rotterdam Pride onderscheidt zich als Pride door niet alleen party's en entertainment aan te bieden, maar ook een creatief, cultureel en inhoudelijk programma. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, iets bij wilt dragen aan de talkshow, nieuwe inzichten wilt krijgen tijdens de Confab of gewoon lekker wilt feesten op party's zoals het Pride Festival en de Keerweerparade, het diverse programma biedt voor elk wat wils.

Het volledige programma van Rotterdam Pride vind je op www.rotterdam-pride.com

 *

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden