ANNE+ in première!

Een Whatsapp-bericht van scenarioschrijfster Maud Wiemeijer aan regisseuse Valerie Bisscheroux met de tekst 'Ik heb een idee voor een lesbische serie' vormde 3 jaar geleden het beginpunt voor ANNE+.

Gisterenavond was het zover en ging de langverwachte serie in première tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

De cast en crew liepen feestelijk uitgedost over de rode loper op weg naar een uitverkochte grote zaal in de Utrechtse schouwburg. Zij aan Zij was erbij en sprak Maud, Valerie, Hanna, Kirsten Mulder én Claudia de Breij!

'We hebben er al drie jaar zin in!'

'Toen we elkaar in januari spraken, zaten jullie nog volop in de opnames (lees hier het interview met Valerie en Maud!), en nu vanavond is de grote première. Hoe voelt dat?

Over de inhoud van de serie willen we nog niet te veel verklappen (veel leuker om zelf te kijken) maar we maken kennis met Anne en de vrouwen in haar leven tijdens haar studententijd in Amsterdam.

Van haar eerste vriendinnetje Lilly naar een wilde rebound, en van een aantrekkelijke leidinggevende naar een heftige crush. Samenwonen, hand in hand lopen, een open relatie, het komt allemaal aan bod. Geen moment ligt de nadruk op het feit dat Anne lesbisch is, dat is een gegeven en zorgt niet voor moeilijke momenten. En dat is de grote kracht van de serie!

Lees hier alles over ANNE+ Na afloop verzamelen de cast & crew zich onder luid applaus op het podium en de eerste plannen voor een tweede seizoen zijn gemaakt! Wij kunnen haast niet wachten tot het zover is!

De eerste twee afleveringen kun je nu al bekijken. Vanaf woensdag 3 oktober wordt vier weken lang iedere woensdag om 16.00 uur een nieuwe aflevering geüpload. Kijkplezier gegarandeerd!

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden