Lesbisch pinguïnpaar legt ei

Ze ontmoetten elkaar acht jaar geleden en zijn sindsdien onafscheidelijk. Ze wonen in het Sealife Aquarium in Auckland, New Zealand. Anderhalf jaar geleden gaven hun verzorgers het stel een, door de oorspronkelijke moeder afgestoten, ei om samen uit te broeden. Thelma en Louise hebben dit kuiken samen grootgebracht.

Nu heeft Thelma zelf een ei gelegd, maar het is niet bekend hoe dat zo ver gekomen is. Is het bevrucht? En zo ja, heeft Thelma gepaard met een mannetje zonder dat iemand dat heeft gezien? De verzorgers staan voor een raadsel. Louise zorgt voor het ei alsof het van haarzelf is.

'Als pinguïns paren, gaat dat met allerlei rituelen en duurt het even voordat ze elkaar echt het hof hebben gemaakt. Dit gedrag hebben we bij Thelma en een mannetjespinguïn niet waargenomen. Ze is altijd samen met Louise.'

'We zullen later pas weten of het ei gaat uitkomen. Tot die tijd is het in ieder geval duidelijk dat Thelma en Louise erg genieten van het broeden. Dit samen broeden is ook erg goed voor hun relatie', vertelt een van de verzorgers aan het New Zealandse Newshub.

Het gebeurde al eerder dat 'same-seks'- pinguïn koppels een baby kregen. Zoals in oktober 2018: De Australische Sphen en Magic adopteerde een bevrucht ei en kregen samen de kleine Sphengic (hier lees je meer).

Zeker bij pinguïns is dit vrij gebruikelijk, blijkt uit onderzoek: bij pinguïns is 1 op de 5 koppels een homostel. Ook in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam adopteerden twee mannelijke koningspinguïns vorig jaar een ei van een heterostel, om het vervolgens zelf uit te broeden (meer op RTLNieuws.nl).

Opmerkelijk: Afgelopen september hebben twee homoseksuele pinguïnmannetjes een kuiken gekidnapt in een dierentuin in Denemarken. Het kuiken was alleen achtergelaten. Toen de ouders terugkwamen, ontstond er een ruzie met het homostel (meer op Nu.nl).

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden