De Trotse LesBoot

'Na jaren van afwezigheid vaart De Trotse LesBoot 3 augustus weer mee tijdens de Amsterdam  Pride, hoe geweldig is dat!?  Het thema dit jaar is 'remember the past, create the future'. Wij vrouwen zijn een belangrijk onderdeel van het verleden, wat we op de boot willen laten zien, en we zijn zeker onderdeel van de toekomst.' 

Daarom wilde initiatiefneemster Dees Seegers absoluut dat er dit jaar een vrouwenboot mee zou varen. En met het thema van dit jaar leek het haar logisch om de oude naam 'De Trotse LesBoot' in ere te herstellen. Het goede nieuws is dat Stichting Ondersteboven -de originele initiator van de boot en de naam- dat een geweldig idee vond! 

De enige voorwaarde die zij er aan verbonden was dat ook het originele idee achter de boot werd geadopteerd; 'De Trotse LesBoot beoogt een diverse en inclusieve vrouwenboot te zijn waar alle LBTI vrouwen, denk daarbij aan diversiteit en inclusiviteit in leeftijd, kleur, met en zonder handicap, welkom zijn, aangevuld met enkele gesponsorde plekken voor vrouwen die anders niet mee kunnen varen'. Een voorwaarde die met liefde wordt overgenomen! 

Verleden herbeleven

Het thema van de Pride dit jaar, remember the past, create the future, zie je ook terug op de Trotse LesBoot. De boot, en de opvarenden, zijn allemaal zwart-wit en laten het verleden zien. Achterop de boot zie je een paar kleurrijke figuren, die de toekomst representeren.

Crowdfunding

'Zoals bij iedereen bekend is meevaren heel erg duur. De inschrijving, de boot, het optuigen… Met deze funding vragen we jullie persoonlijk om die 'gesponsorde plekken' ook daadwerkelijk mogelijk te maken, en om een prachtig versierde boot te kunnen laten varen. Alle bijdragen zijn van harte welkom, het meevaren op de boot kost per deelneemster 100 euro. Let op: dit is dus een donatie, geen meevaarbewijs. Wil je meevaren? Neem contact met me op via dees@djdees.nl.'

[De crowdfunding is inmiddels afgelopen.]

 

 

 

Ook Zij aan Zij helpt natuurlijk mee!

Namens onze members hebben we een donatie gedaan en alvast één meevaarbewijs aangeschaft, die we heel graag verloten.

 

Win! Een meevaarbewijs voor De Trotse Lesboot!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

 Tekening: Christel Schols

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden