LP

De Amerikaanse zangeres en songwriter Laura 'LP' Pergolizzi (18 maart 1981) schreef de afgelopen jaren liedjes voor verschillende beroemde artiesten, onder wie Cher, Rihanna, the Backstreet Boys en Christina Aguilera. Zelf heeft ze inmiddels verschillende albums uitgebracht, een wereldwijde hitsingle (Lost on You) en miljoenen YouTube-views.

Twee jaar na de release van haar vorige album 'Lost on You' verscheen haar nieuwe plaat, het persoonlijke 'Heart to Mouth'. Zoals je kunt opmaken uit de titel, wordt de verbinding gelegd tussen wat ze voelt, en wat ze zingt: 'When I get on the mic and start doing melodies, I can feel that direct line from my heart to my mouth', zegt ze. The Guardian beloonde het album met vier sterren. 'Her world-wearied vocals – reminiscent of Bob Dylan – dominate the big pop sound throughout, and if there's a nagging question mark about who she really is, maybe that's the point.' Lees meer op de website van Paradiso.

 

 

LP is van Italiaanse en Ierse afkomst, haar grootvaders komen uit Napels en Palermo. Toen ze verhuisde van Huntington in de staat New York naar New York City, nam ze de naam LP aan. David Lowery van de Amerikaanse rockband Cracker zag LP optreden en liet haar meedoen met het nummer Cinderella, een verborgen nummer, terug te vinden op het album Gentleman's Blues van Cracker uit 1998. Lowery produceerde vervolgens LP's debuutalbum, Heart-Shaped Scar, uitgebracht in 2001 via Koch Records.

In 2011 werd een door LP geschreven en gespeeld nummer, 'Into the Wild', gebruikt in een reclamespotje voor een grote Amerikaanse bank en daarmee brak ze door bij het grote publiek.

 

LP heeft inmiddels vijf albums uitgebracht, de laatste is Heart to Mouth, in december 2018. Girls Gone Wild en Recovery zijn twee nummers van dit album waar videoclips van zijn gemaakt:

Privéleven 

'Mijn moeder overleed voordat ik haar kon vertellen dat ik lesbisch ben', vertelt LP in een interview in 2008, 'en mijn vader dacht lang dat het een fase was. But I didn't really give a shit either way. I still don't.' LP is inmiddels verloofd met Lauren Ruth Ward, een Amerikaanse zangeres en actrice die haar eerste album 'Well Hell' uitbracht in 2017. Het plan is om de bruiloft klein te houden, vertelt LP in een interview met Riff. 'Chill en vooral met een symbolische betekenis voor onszelf'.

In de clip van Lauren's song Making Love to Myself, die zich afspeelt in een vrouwenbar, zie je ook LP een paar keer opduiken:

 

 

LP in Paradiso

Op maandag 6 mei 2019 treedt LP op in de Grote Zaal in Paradiso, Amsterdam. De show maakt deel uit van haar Heart to Mouth Tour. Het concert was binnen no-time uitverkocht, geen verrassing. Maar! Wij hebben voor jou in de rij gelegen en 2x2 kaarten gekocht!

Win! 2 kaarten voor het concert van LP!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

Orange Is The New Black

Het nummer 'Muddy Waters' van het album 'Lost on You' hoorde je in de emotionele laatste scene van seizoen 4 van OITNB. CBC Music sprak LP over de achtergrond van deze track:

Weet je nog? De finale van seizoen 4:

 

Check ook http://iamlp.com

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden