Nieuwsberichten van Donya van Heezik

Café De Kurk

Arnhem heeft nu 'een plek waar heel de queer community zichzelf kan zijn.' The Queer Collective opende een café, wij gingen langs en vroegen oprichters Joost, Mina en Peet er alles over!

Lees verder

Prides 2024

Waar vier jij Pride dit jaar? Vanaf mei tot en met september zijn er Prides door het hele land. We maakten een overzicht. Laten we samen de liefde vieren en onze community laten stralen!

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Lotte's Hotline

'Ik wil dat gevoel van samenzijn graag terugbrengen. Ik wil laten zien dat je er niet altijd alleen voor staat. Je mag terugvallen op mensen, je mag om hulp vragen.' We spraken Lotte, over haar podcast en haar boek!

Lees verder

Bar Buka is jarig!

Ter gelegenheid van het jubileum spreken we eigenaresse Marianne over de afgelopen vijf jaar. Voor welke uitdagingen zijn ze komen te staan? Wat waren de mooiste momenten? En wat zijn de toekomstplannen?

Lees verder

Love Lies Bleeding

Vanaf de eerste minuut zat ik al op het puntje van mijn stoel. De film was spannend, complex, uniek en goed in elkaar gezet – mooi gefilmd met prachtige muziek! De film (met Kristen Stewart!) is te zien vanaf 11 april.

Lees verder

De Queer Boekenkast

Je kunt in de meeste boekhandels wel queer boeken vinden, maar wist je dat er in Alkmaar een 100% queer boekhandel is? We gingen langs en spraken oprichter Thomas!

Lees verder

Onder één vlag?

Haroon Ali verzorgde dit jaar de Mosse-lezing, over het opzoeken van de verbinding binnen de LHBTIQ+ gemeenschap. Na afloop spraken we hem, over labels, representatie en meer.

Lees verder

Grappig en herkenbaar

Davine Perik: 'Mensen zeggen zulke rare dingen.' Tijdens de Janey Comedy Club geniet je van een avond lachen, gieren en brullen met alleen maar (queer) vrouwen op het podium.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Nederland Kiest

De verkiezingen komen eraan! We waren bij het Regenboog Verkiezingsdebat van COC Nederland: Hoe denken de verschillende politieke partijen over actuele LHBTQIA+ onderwerpen?

Lees verder

Don't Wanna Touch

Uitdagende show waarin performers liefdevolle, gewelddadige, seksuele en andere soorten aanraking onderzoeken. Tano Rivers vertelt ons over feminiene masculiniteit en het vinden van een balans.

Lees verder

LezLinkUp

Online community voor queer vrouwen en trans- en non-binaire personen in Amsterdam: 'Hoewel het online begint, leiden de gesprekken vaak tot ontmoetingen in het echt.'

Lees verder

Lesbian Festival Nijmegen

Van 28 september tot en met 15 oktober kun je onder meer lezingen, workshops en optredens bijwonen. 'Ik wil anderen laten zien dat ze niet alleen zijn.' – We spraken organisator Arianne de Bruin.

Lees verder

Emmy Eve

'Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik zelf mee maak. Er gaan nummers over angst voor verlies en afscheid nemen van vriendschap maar ook nummers over mijn vrouw en onze liefde.'

Lees verder

Liefde voor iedereen!

Zij aan Zij was erbij, we mochten meevaren op de boot van het ministerie OCW. Het was koud en het regende, maar de Amsterdamse Canal Parade voelde als een warm bad. Terugblik!

Lees verder

Canal Parade 2023

You Are Included: Op zaterdag 5 augustus varen er 80 boten door de grachten van Amsterdam en diversiteit binnen de LHBTQIA+ community staat centraal. Happy Pride!

Lees verder

Geen woorden voor

Naomi Antonius: 'Ik ben een wandelende metafoor voor al die hokjes die ik kan aftikken.' Ze maakte er een liedje en een voorstelling over. Wij spraken haar, over labels en de paradox van inclusie.

Lees verder

Lesbische Liga Live!

'Dit was het meest lesbische moment ooit,' zeggen Vera Siemons en Annefleur Schippers. Er waren 1100 queer mensen in een uitverkocht Tivoli Vredenburg voor de derde editie van de live show.

Lees verder

Uit 't leven

Doorbeek het taboe op zelfdoding: 'Het is belangrijk om te blijven erkennen en herkennen wat we hebben meegemaakt en hoe moeilijk het leven soms is.'

Lees verder

Prides 2023

De zomer komt steeds dichterbij en dat betekent: de Pride festivals komen er weer aan! Vanaf mei tot en met september zijn er veel verschillende Prides door het hele land. Waar vier jij Pride dit jaar?

Lees verder

Graphic Sapphic

Lesbische strips die - ook al 50 jaar geleden- hebben bijgedragen aan representatie en emancipatie zie je nu in een speciale expositie bij IHLIA LGBTI Heritage: Samensteller Vasiliki Belia vertelt erover.

Lees verder

IHLIA: With Pride

Regenbooggeschiedenis & Jij: Tentoonstelling om zichtbaarheid te creëren voor lhbtiq+- personen in het onderwijs. Wij spraken scholieren Sky en Su tijdens deze Queer Geschiedenismaand.

Lees verder

How Dare You

Queer en trans vreugde tentoongesteld in Museum Arnhem: 'Als groep van makers hebben wij ingezet op het samenstellen van een intersectioneel geheel.'

Lees verder

Gay Movie Night Haarlem

'Ik ben gek op films en wil iets bijdragen. Door mijn twee passies te combineren ben ik op het idee gekomen om gay filmavonden te gaan organiseren.' We spreken initiatiefnemer Marlette!

Lees verder

Coaching Wensouders

Met wat voor vragen komen wensouders bij coach Mirella van Markus? En heeft ze tips voor mensen die op een niet-traditionele manier hun kinderwens willen vervullen? Wij spraken haar!

Lees verder

Because Of My Love For Women

Queer kunst en de schoonheid van sensuele liefde tussen vrouwen: Nienke Slotboom tekende haar liefdesverdriet van zich af en bleef intieme portretten van vrouwen maken. Haar werk verkoopt over de hele wereld.

Lees verder

Wednesday

'Ze is cool, ze heeft een goed gevoel voor stijl, maar ze is ook iemand die haar bijzonderheden omarmt en er niet op uit is om anderen te pleasen. Ik denk dat dat iets heel krachtigs is om te zien.'

Lees verder

Hojokamp

'Ik vind het mooi om te zien hoe de jongeren in een positieve zin zoveel kunnen veranderen als ze een week lang compleet zichzelf kunnen zijn.' De inschrijving voor komende zomer is open!

Lees verder

Queer collecties

De Vries van Stockum in Haarlem staat bekend als boekhandel die iedereen verwelkomt. En dat kan alleen als iedereen zich gezien voelt omdat er ook boeken over hen gaan.

Lees verder

The Hot Peaches: Queer joy

'The Hot Peaches vertellen een verhaal dat nog altijd verteld moet worden. Het is een liefdevolle voorstelling met een bittere noot.' Hot Peach Ayla Çekin Satijn vertelt ons meer!

Lees verder

Theater Oester

Theatervoorstellingen waarin het LHBTI+ publiek haar eigen verhalen terugziet, om meer zichtbaarheid te creëren en om de LHBTI+ kijker erkenning en herkenning te bieden. We spraken oprichter Simone Versteeg.

Lees verder

The Hot Peaches

Queer performance gezelschap uit New York en Amsterdam, waar ze extravagante shows opvoerden in verschillende underground podia, om diversiteit, inclusie en vrijheid te kunnen vieren.

Lees verder

Coming Out Dag 2022

Speciale aandacht voor het moment waarop iemand uit de kast komt: Door het hele land worden er op en rond 11 oktober vele verschillende programma's en activiteiten georganiseerd.

Lees verder

Klup Kweer

Nieuwe vriendschappen: De kesjual LHBTIQ+ evenementen, georganiseerd door Linde en Veronique, zijn laagdrempelig, zonder hokjes en super gezellig!

Lees verder

Queer Villa

Films, literatuur, theater, workshops en muziek: 'Queer Villa is een toegankelijk cultureel podium vol queerness voor talentvolle jonge baanbrekende makers uit Utrecht.' Van 24 t/m 28 augustus.

Lees verder

Gender en zelfbeschikking

Transgender en intersekse personen moeten eerst naar een arts of psycholoog voor een officiële verklaring om geslachtsvermelding te kunnen wijzigen. 'Daar is geen enkele reden voor.'

Lees verder

Amsterdam Canal Parade

Pride Amsterdam: 'Afgelopen decennia stond onze strijd vooral in het teken van 'mogen houden van wie we willen' en het is tijd om de focus te verbreden naar het 'mogen zijn hoe we ons voelen'.'

Lees verder

Pathé Pride Week

Speciaal programma: Vera Siemons en Anne-Fleur Schipper (Lesbische Liga) introduceren 'The Favourite' (win tickets!), Tim Oliehoek vertelt alles over 'Love, Simon' en meer!

Lees verder

Oranje Leeuwinnen

Rocky Hehakaija volgt de voetbalvrouwen op de voet tijdens dit EK en in de docu 'Op weg naar de top' van Mildred Roethof krijg je een goed beeld van (on-)gelijkwaardige behandeling in voetbal.

Lees verder

Come Alive

Expositie waarin kunstenaars erotiek op een vernieuwende manier benaderen, bedoeld om je te laten transformeren en mee te laten voeren langs fantasieën, openbaringen en onthullingen.

Lees verder

Queer audiothriller

Wij spraken Jouman Fattal over de fascinerende podcast 'De Omega', haar rol in ANNE+, labels en representatie en haar kijk op de queer community van de toekomst.

Lees verder

IXY: See your world

Een streamingplatform vol met uiteenlopende LGBTQIA+ films en documentaires, opgericht door Josje Helmond. 'Liefde, seksualiteit en gender zijn fundamentele onderwerpen voor ieder mens.'

Lees verder

Utrecht Canal Pride

Zaterdag 4 juni kleurt Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog als de Utrecht Canal Pride door de grachten van de stad trekt. 'De wereld is het mooiste als jij jezelf bent en kunt zijn.'

Lees verder

Acceptatie anno nu

Opvattingen over seksuele en genderdiversiteit in Nederland en Europa 2022: Niet alle uitkomsten van het SCP-onderzoek zijn even positief en er valt nog veel te winnen.

Lees verder

Kannibalisme en Masturbatie

Verwacht het onverwachte: Met deze eerste EP maakt LIONSTORM het persoonlijkste project ooit. Vuige Muis en Skerrie Sterrie touren vanaf nu door Nederland en België.

Lees verder

Prides 2022

Het Pride-seizoen is geopend! Deze zomer kunnen we eindelijk weer - in het echt - samen de liefde vieren, tijdens verschillende Prides door heel Nederland. We are here, we are Queer! Happy Pride!

Lees verder

Expositie TROTS!

Foto's vernield, alweer: 'Onze inzet voor acceptatie en verdraagzaamheid blijft hard nodig.' De modellen laten zich op billboards in de stad levensgroot en trots zien aan de voorbijgangers.

Lees verder

LHBT+ gezinnen

Boekentips! Lezen over de ervaringen van andere (wens-) ouders, draagmoeders, kinderen van twee mama's, twee papa's en anders samengestelde gezinnen biedt inzicht, inspiratie, steun en hoop.

Lees verder

Camping de Paradijsvogel

Voor LHBTI+ kinderen en hun ouders: 'Een plek waar je helemaal jezelf kan zijn en op een veilige manier kan experimenteren in de zoektocht naar je genderidentiteit.'

Lees verder

DSS Haarlem

Het grootste gedeelte van de vrouwenselectie is lesbisch en alle teams hebben een regenboog aanvoerdersband. De club houdt zich uitgesproken bezig met LHBTI+ onderwerpen. Interview!

Lees verder

Een moment voor mij

Jasha Eliane heeft een nieuwe videoclip! 'Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan de representatie van queer personen en vertel ook over mijn eigen zoektocht in de liefde in mijn muziek.'

Lees verder

Lesbian Herstory Archives

'Onze geschiedenis bestaat en jij maakt er deel van uit. Je creëert je eigen geschiedenis, puur door het leven te leiden zoals je dat nu doet. En dat is heel waardevol, want zo worden wij herinnerd.' Deel 2.

Lees verder

Rainbow Radio

In Zandvoort wordt elke maand een queer radioprogramma gemaakt, door Anja Westerweel en Ronald Hueskens. Wij bezochten de studio en spraken de makers. En de makers spraken ons!

Lees verder

Lesbian Herstory Archives

Echte verhalen over de lesbische geschiedenis, omdat die 'net zo hard verdween als het werd gemaakt'. In New York vind je deze bijzondere archieven, die 'laten zien dat je belangrijk bent'. Deel 1 van 3.

Lees verder

Seef spees

Satire en absurdisme door een nieuwe generatie makers: Clarice Gargard en Hasna El Maroudi zijn het zat om alleen maar over ongelijkheid en onrecht in de samenleving te praten. Wij spraken Clarice!

Lees verder

Womb m/f/x

Egyptische goden en hedendaagse opvatting over identiteit, gender en vruchtbaarheid in een intieme samenwerking met audiovisueel collectief The Transketeers.

Lees verder

Uitzinnig

Na haar tweede grote hit 'Ik wil dansen', van de succesvolle EP 'Licht en Donker' komt Froukje op 18 maart 2022 met haar tweede EP genaamd 'Uitzinnig' en tourt ze dit jaar door Nederland.

Lees verder

Het archief in ontwikkeling

Hoe gaat het er achter de schermen aan toe bij een archief? Welke keuzen worden gemaakt bij de selectie en wat is het effect hiervan? Wij spraken Noah Littel, samensteller van de tentoonstelling.

Lees verder

Samen een kind

'We zullen het onderwerp nooit zwaarder maken dan nodig is. Als kinderen in haar omgeving vragen over de vader, dan leggen we uit dat Charlie geen papa heeft maar wel een donor, en die is heel speciaal.' Deel 3.

Lees verder

Miss Catharsis

Unieke vloeiende mix van soul, pop en indie-rock, met focus op sociaal bewustzijn: Shishani brengt nieuwe EP uit. 'Catharsis symboliseert de bron van waaruit ik deze liedjes heb geschreven.'

Lees verder

#JouwSuperKracht

Persoonlijke verhalen van drie bekende Nederlandse creators Arunya, Ken Doll en Quinten: TikTok lanceert een nieuwe campagne en zet de LGBTQ+-community in de spotlight.

Lees verder

Lesbische Liga & ANNE+

Make lesbi great again! Vandaag de derde aflevering van het vijfde seizoen in het teken van de Netflix-lancering van ANNE+ met niemand minder dan Hanna van Vliet en Thorn de Vries te gast!

Lees verder

No Look Pass

Emily Tay ging naar Harvard en leidde daar een dubbelleven. Ze wil professioneel basketbal spelen, gaat naar Duitsland en komt daar uit de kast. Melissa Johnson maakte een docu over haar.

Lees verder

Aan de andere kant van geluk

Een mooi, vlot geschreven verhaal over rouw, angst en verdriet, over vriendschap en groei, maar vooral een verhaal over de liefde die ontstaat tussen Isa en Gwen.

Lees verder

Samen een kind

Lesbische stellen met een kinderwens: Hoe zit het precies als je samen een kind wilt, wat zijn de mogelijkheden? Wij spreken ervaringsdeskundigen die het hele traject hebben doorlopen. Deel 2: De Stappen.

Lees verder

Pink Power en popmuziek

Boek: In 'De Lage Landen uit de kast' vertelt Filip Moens de geschiedenis van LHBTQ+ emancipatie in Nederland en België, aan de hand van artiesten en muziek die er deel van uitmaakten.

Lees verder

Samen een kind

Lesbische stellen met een kinderwens: Hoe zit het precies als je samen een kind wilt, wat zijn de mogelijkheden? Wij spreken ervaringsdeskundigen die het hele traject hebben doorlopen. Deel 1: De Wens.

Lees verder

Queer Britain

Verenigd Koninkrijk: Museum als een 'safe space' voor alle bezoekers, ongeacht seksualiteit of genderidentiteit, om te leren over de geschiedenis van de LHBTQ+ gemeenschap. Opent dit voorjaar.

Lees verder

Morgen ben ik weer alleen

'Ik wil haar liefde maar voor één nacht.' Jasha Eliane (21) bracht een nieuw nummer uit, over de korte liefde tussen twee vrouwen. 'Een verhaal waar veel mensen zich in zullen herkennen.'

Lees verder

ANNE+ op Netflix!

Met de komst van de veelgeprezen film naar Netflix krijgt het Nederlandse coming-of-age-verhaal de aandacht van een wereldwijd publiek. En! Hanna van Vliet is genomineerd als 'European Shooting Star'.

Lees verder

De Rollende Mina's

Queer skateboard collectief: 'Ruimte innemen als vrouw of als queer persoon in een skatepark kan best moeilijk zijn. Ik wilde graag een nieuwe, meer toegankelijke en veilige skate scene creëren.'

Lees verder

Queer Gym

We Are Queer - The Gym: Een plek war je jezelf mag en kunt zijn en de ruimte krijgt om je fysieke kracht te vinden en daarmee je innerlijke kracht te vergroten. Build that gym!

Lees verder

In de kast met kerst

Jasha en Gavin gaan niet terug de kast in deze kerst. Samen brachten ze een Nederlandstalig kerstliedje uit, 'om queer jongeren aan te moedigen met de feestdagen zichzelf te zijn.'

Lees verder

Studio/Queer

Om meer bewustwording te creëren rond seksualiteit en gender presenteert Studio/K een evenementenreeks waar verschillende queer initiatieven ruimte krijgen om hun verhaal te delen.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2021

Scholieren en leraren dragen de kleur paars om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent, op wie je verliefd wordt of uit wat voor gezin je komt.

Lees verder

Kracht van fantasie

Rouze: Erotische luisterverhalen gericht op de moderne vrouw. 'Onze verhalen zijn romantisch, spannend en plagerig maar vaker gewoon heel opwindend. Kies waar jij zin in hebt.'

Lees verder

Tally

'Mijn nieuwe nummer 'Lights On' gaat over genderneutrale liefde. Ik wil een stukje laten zien van mijn ervaringen met vrouwen en laten voelen hoe de liefde tussen twee vrouwen is.'

Lees verder

What You See Festival 2021

(un)Touchable Bodies: Positief activistisch, uitnodigend en verbindend festival over gender en identiteit, met dans, theater, performance, expo's, muziek, literatuur. 18 t/m 21 november.

Lees verder

FAQ Gender

'We hopen in dit boek de gender-FAQ for once and for all te beantwoorden en de gendergrijze wolken te doen vervagen. Voor ons is het namelijk heel helder; nu jij nog.' Interview met Thorn en Mandy!

Lees verder

YouTube (LGBTQ+) Shorts

'Het is altijd fijn als iemand zich openstelt voor het verhaal van een ander. Als we dit met z'n allen blijven doen geloven wij dat we de wereld samen een stukje beter kunnen maken.'

Lees verder

Kristen Stewart verloofd

Ze gaat trouwen met haar grote liefde Dylan: 'Ik wil in Los Angeles blijven, waar ik woon, zodat iedereen kan komen. En ik wil het relaxed houden, maar wel met een groot feest.'

Lees verder

Roze Mug

Haarlem door een roze bril: Verhalen en reportages over het heden en verleden van LHBT+ gemeenschap, gemaakt door de Regenboogcoalitie van de stad.

Lees verder

BIFL

Queer serie over het leven van een groep twintigers die door het leven navigeren terwijl ze hun identiteit en de 'awkwardness' van de liefde ontdekken.

Lees verder

Coming Out Dag 2021

Iedereen moet het hele jaar door zichzelf kunnen zijn. Daar vragen we op 11 oktober aandacht voor. Regenboogvlaggen worden gehesen en door het hele land wordt er van alles georganiseerd.

Lees verder

Queering the Collections

IHLIA LGBTI Heritage + Baseline-traject: een digitale publicatie die vijf queer- of kleurperspectieven op hedendaagse Nederlandse musea en erfgoedruimtes samenbrengt.

Lees verder

Kracht en verbinding

Lesbian Festival Nijmegen: Een divers programma voor en door vrouwen, 30 september t/m 10 oktober. 'Ik ben erg trots dat ik dit jaar alweer voor de derde keer het festival mag organiseren!'

Lees verder

Jij bent nu te zien

Positieve representatie van trans en non-binaire personen: In de Kijkgids vind je titels op Netflix, maar ook op Videoland, Ziggo en NPO Start, in veel verschillende genres.

Lees verder

MUNA

De liedjes gaan vaak over seksualiteit en gender: Samen met zangeres Phoebe Bridgers lanceert de band MUNA een videoclip die is geïnspireerd door de film But I'm A Cheerleader.

Lees verder

Sex Education s3

Het gerucht over de 'seksschool' gaat rond terwijl een nieuw schoolhoofd een stel wilde leerlingen onder controle probeert te krijgen en Otis zijn date geheim wil houden.

Lees verder

TikTok #FreeToBe

'Free to be. Vrij om jezelf te zijn in alle ruimtes, vrij om je te ontwikkelen tot de persoon die je hoort te zijn, vrij om content te maken zonder oordeel (…)- vrij om authentiek jezelf te zijn.'

Lees verder

Lesbische Liga Live

'Er wordt eerder een big budget film gemaakt over een lesbische geile non dan over een moderne lesbische vrouw die niet doodgaat of in een Middeleeuws kostuum rondloopt.'

Lees verder

Queer baby

Een podium voor zo veel mogelijk LHBTQ+-stemmen, want 'we zijn er nog lang niet, maar we kunnen wel een stukje meer gaan normaliseren van alles wat er is naast de binaire hokjes.' #interview

Lees verder

Ik deed aangifte

Yora Rienstra deed aangifte tegen minister Slob van Onderwijs, na een verontrustende uitspraak over homoseksualiteit op reformatorische scholen. Ze maakte een documentaire voor de VPRO.

Lees verder

Ze is gewoon lesbisch

Florence Vos Weeda speelt de rol van Alex: 'Het geeft mij veel vertrouwen in de toekomst als ik zie dat de LHBTQ+ gemeenschap steeds meer gerepresenteerd wordt in series.'

Lees verder

X-Y-SEX

Persoonlijke en unieke seksuele voorlichting die zij zelf hebben gemist: bekende LHBTIQ+'ers maken hun eigen filmpjes voor KRO-NCRV in het kader van Pride en #liefdeisvooriedereen.

Lees verder

Pride 2021

Door heel Nederland gaan er deze zomer gelukkig veel Pride events wél door! Wij houden een overzichtje bij. Heb jij al plannen gemaakt? Happy Pride!

Lees verder

Bij Jou

Emmy Eve lanceert een nieuw nummer over vriendschap: 'Het werd tijd om eens iets te schrijven over een thema wat vaak voor lief genomen wordt.'

Lees verder

Een Zee van Liefde

'Het boek laat kinderen zien dat iedereen verschillend is. Elk gezin is speciaal, maar wat hen verbindt is dat hun ouders van hen houden.'

Lees verder

Love is Love

'Ik geef mezelf geen label maar definieer me als queer, dat is voor mij een hele mooie omvattende term.' Jasha Elaine wil met haar muziek uitdragen dat liefde universeel is.

Lees verder

Pride Photo expo

Nieuwsgierigheid, kijken zonder oordeel en de drang om andere mensen beter te begrijpen: De foto's zijn '…een eerbetoon aan de diversiteit van de verhalen.' De tentoonstelling reist door Nederland.

Lees verder

Queer zomerseries

Kijk het nieuwe seizoen Feel Good, waarin Mae de uitdagingen van een nuchter leven aangaat, het laatste seizoen van The Bold Type en het tweede seizoen Betty.

Lees verder

Lesbische superhelden

Captain Marvel, Valkyrie, Supergirl, Dreamer, Wonder Woman, Thunder, Batwoman: allemaal superhelden met 'queerness' verweven in het fictieve verhaal en de werkelijkheid.

Lees verder

IDAHOT 2021

Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie: wereldwijde viering van seksuele en gender diversiteit. Het thema dit jaar is 'Together: Resisting, Supporting, Healing'.

Lees verder

La loye

'Dit nummer gaat over een gebeurtenis die me zoveel deed dat ik er eigenlijk niet omheen kon: ik móest erover schrijven. Het is de eerste song waarin ik openlijk zing over mijn liefdesleven.'

Lees verder

De Brabantse Potcast

'Het gaat niet alleen over potten, maar over LHBT. Ons doel is om serieuze onderwerpen met het gemoedelijke Brabantse te combineren en bespreekbaar te maken.'

Lees verder

Gen Z en seksualiteit

Gender, seksualiteit, liefde en het internet om je identiteit te onderzoeken: Jongeren van nu hebben meer voorbeelden en maken zich los van traditionele interpretaties.

Lees verder

Rainbows End

Kunst en virtuele werelden als artistiek medium; festival waar vanuit een menselijk perspectief naar technologie wordt gekeken en naar manieren om daarmee te experimenteren.

Lees verder

Feiten en cijfers

'Ronduit verontrustend', zegt Simon Timmerman, Movisie: 'Plannen en beleid moeten inclusiever worden ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit.'

Lees verder

You Groove

L.A.J.'s debuutnummer is een ode aan haar vriendin: 'Zij inspireert me en laat me zien hoe je je vrij kunt voelen in wie je bent.' Wij spraken Lisa over haar muziek en coming-out.

Lees verder

Elliot Page op de cover

'Ongeacht alle uitdagingen en moeilijke momenten die nog volgen, is er niets wat kan overtreffen hoe ik me nu voel,' vertelt de acteur over zijn transitie aan Time Magazine.

Lees verder

Habibi

Verhalen van 10 LGBT-personen in de moslimgemeenschap: 'De mannen en vrouwen in dit boek zijn vooral op zoek naar liefde; naar iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen.'

Lees verder

Lokaal 69

Seksuele voorlichting: In de 'week van de liefde' werden de deuren geopend van een virtueel biologielokaal vol video's, games, quizjes en weetjes over seks.

Lees verder

ANNE+ in de bioscoop

ANNE+ keert terug als speelfilm, eerst in de Nederlandse bioscopen en dan internationaal op Netflix. Seizoen 1 en 2 van de serie zie je daar binnenkort.

Lees verder

Beş

Een verhaal over culturele diversiteit met een bredere en betere representatie van (Turkse) vrouwen. De film is geschreven en geregisseerd door Ayla Çekin Satijn: 'Je kunt niet om liefde heen.'

Lees verder

Sex Tech Hackathon

Seksualiteit en technologie: Hoe kan technologie de effecten van ons isolement verhelpen en intimiteit makkelijker maken? BLÕB, SENSIMETER, ar.body hebben antwoorden.

Lees verder

Tell Me Why

Videogame met een transgender hoofdrolspeler wordt overladen met nominaties en awards; maatschappelijke thema's zijn verweven in het verhaal van Tyler en Alyson.

Lees verder

Korte queer films

Variërend in genre en stijl, er zijn heel veel korte queer films op internet te vinden. Kijk bijvoorbeeld naar 'Amigas with Benefits', 'Kismet' of 'Quiet'.

Lees verder

Ma Rainey's Black Bottom

'Ze was ongelooflijk authentiek en speelde in op haar verlangens en impulsen. Dat vond ik zo mooi aan haar.' Viola Davis speelt de rol van 'the Mother of Blues'.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2020

Sta op! 'Mensen die zich onzeker voelen om wie of wat ze zijn, voelen zich extra gesteund door iedereen die paars draagt op Paarse Vrijdag.'

Lees verder

Covid19: Crisis voor LHBTI's

Movisie: Een groot deel van de Nederlandse LHBTI-gemeenschap is zwaar getroffen door de beperkende maatregelen van de coronacrisis.

Lees verder

The Haunting of Bly Manor

Horror! Een 'lesbisch liefdesverhaal met geesten', getraumatiseerde kinderen, een nanny, huishoudster, een tuinier en ongeziene krachten, te zien op Netflix.

Lees verder

Gesprek met een escort

'Werken als escort is onvoorspelbaar en heel persoonlijk.' Linde (25) laat vrouwen graag genieten en houdt van spanning en avontuur. Ze werkt voor De Stoute Vrouw. Wij spraken haar.

Lees verder

Happiest Season

Romantische kerstfilm met Kirsten Stewart en Mackenzie Davis (ze spelen een stel!), geregisseerd door Clea DuVall. De officiële trailer werd vandaag gelanceerd!

Lees verder

Queer Icons

LHBTI-iconen van A tot Z die ons leven kleur geven: Boek vol interessante feiten en historie, vertelt door Patrick Boyle, met prachtige illustraties van Antoine Corbineau. Tip! & Win!

Lees verder

Eindelijk weten wat seks is

Seks is een handeling, maar ook een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep: Linda Duits analyseert seks vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

Elske's B(r)oekje

'Ik ben getrouwd in een korte broek, wil begraven worden in een korte broek en vermoed dat ik zelfs ben geboren in een korte broek (al zegt mijn moeder van niet).'

Lees verder

Ammonite

Een passionele, allesverslindende relatie tussen Mary Anning en Charlotte in het Engeland van de 19e eeuw: Ammonite, geregisseerd door Francis Lee, is vanaf december in Nederland te zien.

Lees verder

Coming Out Dag 2020

Openlijk voor je seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen; Coming Out Dag als zichtbare ondersteuning voor LHBTI+'ers en boodschap aan iedereen: Zet je in voor acceptatie van diversiteit.

Lees verder

Ratched

'Dit is geen verhaal over een vrouw die worstelt met haar identiteit… In deze serie is het queer element er één van liefde en geluk.' Nieuwe Netflix-serie over One Flew's zuster Mildred Ratched.

Lees verder

Van pech naar inspiratie

Nieuwe single en clip LIONSTORM: Oorspronkelijk hadden Gale en Sterresoet een ander idee voor de clip, maar ze werden geconfronteerd met het seksisme in de muziekindustrie.

Lees verder

'Wij zijn ook normaal'

Shary-An gaat op bezoek in Westerkwartier, Groningen. Wij spraken haar en vroegen haar op welke plek zij zich het veiligst voelt. Nu we er toch zijn!

Lees verder

Black én queer

Meer dan duizend mensen protesteerden tegen racisme en geweld tegen zwarte queer en trans mensen, op het Museumplein in Amsterdam.

Lees verder

Zo kan het ook

Talitha zit in het bestuur van Stichting Gay Rotterdam en hielp mee met de eerste Community City Guide. Ze blogt over haar 'meeroudergezin' met haar vrouw, dochter en homostel.

Lees verder

Voel jij je veilig?

'Zeg jij er iets van als ik word uitgescholden voor vieze pot?' Amsterdam voert campagne tegen racisme en discriminatie: Kom voor elkaar op.

Lees verder

OUTTV + Cinemien: Filmtips

Cinemien, de grootste filmdistributeur in de Benelux met een focus op vrouwen, de LGBT+- gemeenschap en arthouse films, gaat verder als onderdeel van OUTTV.

Lees verder

LHBTI- les in Schotland

Vanaf volgend jaar zijn LHBTI+ lessen een standaard onderdeel van de lespakketten van openbare scholen in Schotland.

Lees verder

Vies

Nieuwe single LIONSTORM: 'Een ode aan de ongefilterde ongecensureerd vrouw en een reactie op iedereen die mensen op deze manier vervelend vindt of zich erdoor getriggerd voelt.'

Lees verder

Global Pride 2020

Diversiteit en gelijkheid overal: Een online Pride-event van 24 uur voor de LHBTQIA+ gemeenschap over de hele wereld. Happy Pride!

Lees verder

Leefbaarheid in Europa

De stand van zaken in 2020: Discriminatie, intimidatie en (seksueel) geweld nog altijd aan de orde en Nederland verloor plek in de top 10.

Lees verder

SPECTRUM Podcast

Een gloednieuwe podcast waarin de intersectionele queer ervaring centraal staat: 'Er is zo veel te leren vanuit de queer gemeenschap, dat verdient een platform en erkenning!'

Lees verder

'Pride is Protest'

Docu: Marieke Dermul en Filip Tielens sprokkelden verhalen bijeen uit New York, verhalen die bewijzen dat de strijd tegen homo- of transfobie nog lang niet voorbij is.

Lees verder

Ellen onder vuur

'Eén van de gemeenste mensen ter wereld.' Volgens insiders is Ellen DeGeneres kapot van alle negatieve berichtgeving over haar persoon.

Lees verder

Emmy Eve

'Liefde is universeel en diversiteit is oké.' De Rotterdamse Emmy Eve maakt verhalende popmuziek waar mensen zich mee kunnen identificeren.

Lees verder

'Queerantaine' films

Van klassiekers tot verse romcoms, van 'female queer' en experimenteel tot lesbische liefde in vervlogen tijden: een verzameling films voor in bed of op de bank!

Lees verder

Wie is jouw held?

LHBTQ+ Helden: We hebben allemaal wel een (of meer) rolmodellen. In de expo én verhalenbundel HELDEN! van IHLIA LGBT Heritage leer je er een paar kennen.

Lees verder

Feel Good

Mae maakt van George haar nieuwe verslaving, terwijl George worstelt om bij haar kakkerige, oppervlakkige vrienden uit de kast te komen: Nieuwe queer-serie op Netflix!

Lees verder

'Liefde is universeel'

Tijdens de première van seizoen 2 zagen we de eerste vier afleveringen en dat smaakt naar meer! ANNE+ is elke dinsdagavond op televisie.

Lees verder

Q&A(NNE+)

Interview: Hanna, Maud en Valerie vertellen over hun favoriete queer series, inspiratie, spannende seksscènes en bloopers op de set. Het tweede seizoen ANNE+ zie je vanaf vandaag!

Lees verder

TAKE PRIDE in us

25e editie Pride Amsterdam: Tijdens de kick-off party op zondag werd onder meer bekend gemaakt welke boten er dit jaar meevaren.

Lees verder

Little Women

'Ik wil de vrijheid hebben om te houden van wie ik wil.' Als het verhaal uit 1860 zich zou afspelen in een moderne setting, zou Jo zich kunnen identificeren als queer.

Lees verder

SuperBowl 2020

Representatie van seksuele diversiteit tijdens één van de grootste sportevenementen ter wereld: Dit jaar zie je ads met drag queens, Katie Sowers en Ellen DeGeneres.

Lees verder

Bar Buka gaat dicht

Geluidsoverlast maakt dat de populaire vrouwenbar tijdelijk haar deuren sluit: Een grootscheepse verbouwing moet het probleem verhelpen.

Lees verder

Legaal trouwen in UK

Noord-Ierland sluit aan in de rij landen waar het homohuwelijk is gelegaliseerd. 'Vier gelijkheid, liefde en respect'.

Lees verder

LHBTI Mediation

Je hoeft Kim niet uit te leggen wat meerouderschap inhoudt en dat je als vrouwenstel 'gewoon' een spuitje voor zelfinseminatie gaat kopen bij de drogist.

Lees verder

A Song For You

Whitney Houston had een romantische relatie met Robyn Crawford. Zij schreef een boek en vertelt haar kant van het tragische verhaal.

Lees verder

Vrouw uit de kast

Het verhaal van Diana is gekoppeld aan de thema's onafhankelijkheid, (ver)oordelen, anders zijn, vertrouwen en je hart durven volgen.

Lees verder

Lang Leve Ons

Claudia de Breij maakt dit jaar voor de tweede keer de Oudejaarsconference: 'Ik merk dat naarmate ik ouder word, ik ook dwarser ben. Boos ook.'

Lees verder

Pride Photo Award

Fotowedstrijd waarin seksuele geaardheid en gender identiteit centraal staan: De jury selecteerde 12 winnaars uit circa 3800 inzendingen van 409 verschillende fotografen met 65 nationaliteiten.

Lees verder

Single: Emo Track

Lesbisch rapduo LIONSTORM brengt nieuwe single uit. 'Beelden van twee vrouwen die elkaar omhelzen worden al snel als pornografisch geïnterpreteerd.'

Lees verder

Coming Out Dag

'Uit de kast komen bevordert zichtbaarheid en daarmee acceptatie.' National Coming Out Day is sinds 1988 elk jaar op 11 oktober in landen over de hele wereld.

Lees verder

Susan Sontag

Bekroonde werken opnieuw tot leven gebracht: 'Het geniaalste kunstwerk van Susan Sontag, is Sontag zelf.' Een blik op haar bijzondere leven, biografie en essays.

Lees verder

Queer gezin

Hoe ga je om met je non-binaire identiteit als je net een kind hebt gekregen? Een kijkje in het leven van Mik, Pieta en hun zoontje: 'Veel mensen denken dat non-binariteit een trend is.'

Lees verder

Puck in beeld

'Wanneer kwam je erachter dat je lesbisch bent? Dat is een vraag die ik vroeger nooit kreeg.' Trans in Beeld is een project van TNN.

Lees verder

Orange Forever

OITNB sluit af met een killerseizoen! De serie heeft nogal wat taboes doorbroken, misstanden aangekaart en prijzen gewonnen. We kijken terug.

Lees verder

Back to school: Queerboeken

Boeken met een roze randje op de literatuurlijst voor Nederlands? Op Queerboeken.nl vind je een overzicht, wij lazen er alvast een paar.

Lees verder

@Zeikschrift

Discussies over ongelijkheid en seksisme in de media: Madeleijn van den Nieuwenhuizen drukt je met de neus op heteronormatieve feiten.

Lees verder

Pride Amsterdam 2019

Van 27 juli tot en met 4 augustus vindt Pride Amsterdam plaats in de hele stad met als thema: 'Remember the Past, Create the Future'.

Lees verder

Hup Holland!

WK: Oranje Leeuwinnen verslaan Italië, kwalificeren zich voor de Olympische Spelen en spelen de halve finale tegen Zweden.

Lees verder

Film: Booksmart

Queer teen comedy vanaf deze week in de bioscoop! 'Getting Straight A's. Giving Zero F's'; Amy en Molly zetten de bloemetjes buiten. Bekijk de trailer!

Lees verder

Europese verkiezingen

COC Nederland lanceert Rainbowvote.NU: de LHBTI-kieswijzer voor de aankomende Europese verkiezingen op 23 mei.

Lees verder

'Een lekker open beeld'

'Je bent zoveel meer dan je seksuele geaardheid of seksualiteit.' Een gesprek met 'influencer' en taboe-doorbreker Linda de Munck.

Lees verder

European Lesbian Conference

Extreemrechtse protesten leidden tot de ontsporing van de Europese lesbische conferentie in Kiev: 'Wij zijn tegen homo's!'

Lees verder

No Land for Love

Portretten van mannen en vrouwen die hun land moesten ontvluchten omdat ze tot de LGBTQ+ gemeenschap behoren.

Lees verder

LP

Ze wordt met de dag populairder: LP speelt op 6 mei in een uitverkocht Paradiso Amsterdam - Zij aan Zij geeft kaarten weg!

Lees verder

Regenbooggolf in de VS

Lori Lightfoot is zwart, vrouw, openlijk lesbisch én gekozen burgermeester van miljoenenstad Chicago, 'een sleutelfiguur in LGBT-emancipatie'.

Lees verder

The Daily Life of Gay Parents

'Je bent er niet de hele dag mee bezig dat je lesbisch bent.' – een interview met Annemarie Dekker over haar nieuwe boek.

Lees verder

Geaardheid en BMI

Lesbische en biseksuele vrouwen hebben een grotere kans op overgewicht en obesitas, blijkt uit Engels onderzoek.

Lees verder

Behoud de vergoeding!

Vruchtbaarheidsbehandelingen voor lesbische, biseksuele en single vrouwen moet vergoed blijven worden uit de basisverzekering.

Lees verder

Lesbische romcom

MacKenzie Davis en Kristen Stewart samen in de aankomende lesbische romcom, geschreven door Clea Duvall en Mary Holland.

Lees verder

Brandi wint Grammy's

'Ik kwam uit de kast toen ik 15 was en op de middelbare school zat. Ik kan je garanderen dat ik nooit op feestjes werd uitgenodigd.'

Lees verder