Trouwen in Taiwan

'Taiwan wordt het eerste land in Azië waar het homohuwelijk legaal is. Het Taiwanese parlement ging met 66 stemmen voor en 27 tegen akkoord met een wetsvoorstel waardoor vanaf volgende week stellen van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijk kunnen treden.

Beeld: Yuriy Boyko/ Shutterstock

'We hebben een grote stap gezet richting ware gelijkwaardigheid en hebben van Taiwan een beter land gemaakt', twitterde de Taiwanese president Tsai Ing-wen na de stemming',' lezen we op NOS.nl.

'Dat paren van gelijk geslacht nu ook in Taiwan kunnen trouwen is baanbrekend nieuws. Taiwan is niet alleen het eerst land in Azië waar paren van gelijk geslacht mogen trouwen, maar het betekent ook dat dit nu in alle werelddelen in minstens één land mogelijk is. Wie had dat gedacht toen in 2001 ons land als eerste het huwelijk openstelde voor paren van gelijk geslacht?!', zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. 'Onze felicitaties aan alle Taiwanese LHBTI's en de activisten die dit met hard werken mogelijk hebben gemaakt. De stap die Taiwan nu zet zal LHBTI's in andere Aziatische landen ook inspireren dat verandering mogelijk is en hen de moed geven om schoorvoetende overheden te overtuigen om stappen te zetten ter bevordering van gelijkberechtiging voor LHBTI's.' Lees meer op de website van COC Nederland.

Wiki: De Republiek China gewoonlijk Taiwan genoemd, is een onafhankelijke staat in de Oost-Chinese Zee die wegens tegenstand van de Volksrepubliek China door een overgrote meerderheid van landen niet als staat erkend wordt. Taiwan is een eiland ten oosten van het Chinese vasteland, ten zuidwesten van Japan en ten noorden van de Filipijnen.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden