Sam Bettens geeft interview

Sam Bettens (46), de Belgische zanger van K's Choice, is vanavond te gast bij M voor het allereerste tv-interview sinds zijn coming-out als transgenderman.

Op 18 mei vertelde de toenmalige Sarah Bettens in een interview met De Standaard dat zij vanaf dat moment in transitie van vrouw naar man ging en voortaan als Sam Bettens door het leven zal gaan. Hierop volgend is Sam ook een eigen YouTube-kanaal begonnen, waarin hij elke week zijn kijkers zal updaten over zijn transitie. 

Het YouTube-kanaal vind je hier.

Sam Bettens: “Ik had door kunnen leven als vrouw, maar dat maakte me niet gelukkig. En ik wilde niet later op mijn sterfbed liggen met spijt, daarom heb ik nu, op latere leeftijd, het besluit alsnog genomen. En ik ben ontzettend blij.”

In de jaren '90 speelde Bettens met broer Gert in een amateurband die later uitgroeide tot The Choice, weer later omgedoopt tot K's Choice. Eén van de grootste hits van K's Choice is 'Not An Addict'. Na veel hitnoteringen en prijzen op de plank betekent de transitie niet het einde voor Sams muziekcarrière. “We gaan ook een nieuwe plaat maken, maar het effect op mijn stem moet nog blijken”.

Bettens vliegt vanuit Californië -waar hij met vrouw en kinderen woont- speciaal over voor de eerste K's Choice show na de aankondiging én voor een exclusief en open gesprek met Margriet van der Linden. Het betreft voorlopig een eenmalig televisie-interview.

 

M, 6 juni om 19.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

Gemist?

Bekijk het interview hier:

 

*

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden