Nieuws: Series & TV

SLAY: express to impress

Docuserie: Transvrouwen Jade, Naimah, Serena en Babymoon worden regelmatig geconfronteerd met vooroordelen, discriminatie, geweld en onbegrip. Binnen de ballroomscene vinden ze kracht en zelfvertrouwen.

Lees verder

State of Hate

Waar angst én haat voor 'de ander' toe kan leiden… Margriet van der Linden: 'Het maken van deze serie was confronterend. Ikzelf ben vaak 'de ander', maar andersom is dat net zo goed zo.'

Lees verder

Ik Vertrek Even Weg

Oud deelnemers zoeken inspiratie bij elkaar. Jolande en Barbara verruilen hun Franse B&B vol kunst voor het Duitse hondenparadijs van Kees en Monique en vice versa.

Lees verder

Sex Education

De populaire 'LGBT-inclusive' Netflix serie keert terug voor een vierde en allerlaatste seizoen, waarin Otis, Eric en hun klasgenoten voor nieuwe uitdagingen komen te staan.

Lees verder

And Just Like That

Je weet nooit wat de toekomst brengt…. Behalve dat op 22 juni het tweede seizoen van de Sex & the City sequel And Just Like That in première gaat op HBO Max. Met een paar verrassende gastrollen.

Lees verder

Netflix (& chill)

Hannah Gadsby is getrouwd en heeft een nieuwe show. Nick en Charlie gaan naar Parijs in seizoen 2 van Heartstopper en in The Ultimatum: Queer Love komen de stellen voor lastige keuzes te staan.

Lees verder

Hoe homofoob is Nederland?

Nederland, het land waarin iedereen open-minded is. Waar iedereen zich vrij voelt, zichzelf mag en kan zijn en iedereen gehoord en gezien wordt. Toch? ... Of toch niet?

Lees verder

Arcadia

'Hoe hoger je score, hoe beter je leven.' De burgerscore bepaalt privileges, op basis van van IQ, opleiding, loon, gezondheid, gewicht, bijdrage aan de samenleving en gehoorzaamheid aan de wetten.

Lees verder

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

A Teenage Love Affair

Het is liefde op het eerste gezicht wanneer de non-binaire Sky en het cis-meisje Asha elkaar ontmoeten. Liefde overwint hokjesdenken in deze nieuwe webserie.

Lees verder

Wednesday

'Ze is cool, ze heeft een goed gevoel voor stijl, maar ze is ook iemand die haar bijzonderheden omarmt en er niet op uit is om anderen te pleasen. Ik denk dat dat iets heel krachtigs is om te zien.'

Lees verder

Modern Love Amsterdam

Liefde in alle facetten: Zesdelige Nederlandse serie met uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, gebaseerd op de populaire column uit The New York Times.

Lees verder

Ik Vertrek

Jolande van Lith (54) en Barbara de Roo (55) zijn niet alleen een liefdeskoppel, maar ook een kunstenaarsduo. Ze kopen een huis in Frankrijk en willen het omtoveren tot een chambre d'Arte.

Lees verder

Trailer! L word Gen Q s3

Het doorbreken van gewoontes is niet makkelijk, zo ondervinden Shane, Bette en Alice alle drie op hun eigen manier. Vanaf november is het nieuwe seizoen te zien op Showtime. Kijk alvast de trailer!

Lees verder

Roomies

Samen op kot in Brussel: Twee lesbische vriendinnen en twintigers Bibi en Ama trekken bij elkaar in, hopend een betere versie van zichzelf te worden. Te zien vanaf 17 oktober.

Lees verder

Wie gaat er trouwen..?!

The L word Generation Q seizoen 3 gaat in première later dit jaar! Op de eerste pagina van het script staan allerlei mysterieuze aanwijzingen over de verschillende verhaallijnen.

Lees verder

BinnensteBuiten Pride

Het duurzame lifestyle programma van KRO-NCRV viert de Pride mee met een speciale thema-uitzending: Van roze paleis tot roze geschiedenis en een kleurrijke Pride Poké bowl.

Lees verder

Raven bij Zomergasten

'Mijn avond wordt een ode aan de einzelgänger en de rebel. Aan mensen die de wereld een stuk kleurrijker en vrijer hebben gemaakt en mij hebben weten te inspireren.'

Lees verder

First Kill

De eerste keer vergeet je nooit… Juliette en Cal vallen als een blok voor elkaar. Juliette is een vampier, Cal een vampierjager. Hoe sterk is de liefde? En: Seizoen 3 van The Umbrella Academy.

Lees verder

Sort Of

Sabi Mehboob is een genderfluide millennial met verschillende identiteiten. De dramakomedieserie Sort Of volgt Sabi op een tumultueuze weg naar zelfontdekking en zelfacceptatie.

Lees verder

Carrie, Charlotte, Miranda & Che!

And Just Like That: Op HBO Max zie je het tweede seizoen van 'first modern lesbian' Anne Lister's Gentleman Jack en de sequel op Sex & The City: And Just Like That, met de 'queerness' van deze tijd.

Lees verder

Seef spees

Satire en absurdisme door een nieuwe generatie makers: Clarice Gargard en Hasna El Maroudi zijn het zat om alleen maar over ongelijkheid en onrecht in de samenleving te praten. Wij spraken Clarice!

Lees verder

Naar bed

Oud, jong, monogaam, polyamoureus, veertig jaar getrouwd of net verkering: Vanuit hun bed in de slaapkamer vertellen stellen tot in detail over hun relatie en de kwaliteit daarvan.

Lees verder

Laatste kans! Happiest Season

'Ik wil dat mensen zien hoe leuk het is als twee meisjes verliefd zijn op elkaar.' De romantische kerstkomedie met Kristen Stewart en Mackenzie Davis verdwijnt binnenkort van Netflix!

Lees verder

BIFL

Queer serie over het leven van een groep twintigers die door het leven navigeren terwijl ze hun identiteit en de 'awkwardness' van de liefde ontdekken.

Lees verder
Lees meer