Single: No H8ro

LIONSTORM, een tweekoppige rapformatie, miste queer rolmodellen binnen de Nederlandstalige hiphop scene, en vanuit een gedeelde liefde voor dit genre is de droom geboren om een rapduo te vormen.

We schreven eerder dit jaar al over de vrouwen, omdat ze toen bezig waren met het maken van hun eerste videoclip en single. LIONSTORM is een queer urban movement en brengt niet alleen binnen de hiphop, maar ook binnen de queer representatie een nieuw geluid. Ze leggen het zelf uit – in dit artikel lees en zie je meer.

Afgelopen week was het zover: De single 'No H8ro' is gelanceerd en de video staat online.

'We waren zenuwachtig en tegelijkertijd heel enthousiast om onze eerste single en clip naar buiten te brengen. We waren zelf al heel blij met wat we gemaakt hadden, maar voelden ons toch opeens kwetsbaar om zoiets nieuws naar buiten te brengen. Wat als er een negatieve golf aan reacties zou volgen?

Gelukkig is dit helemaal niet zo. De reacties zijn heel erg positief en bemoedigend. Zelfs Vuige Muis haar neefje van 5 loopt door het huis te zingen 'Ala sa mi wani no hetero!''

 

 

Het duo heeft een unieke en herkenbare sexy agressieve stijl die terugkomt in lyrics, concertperformances en kleding die onder hetzelfde label wordt uitgebracht. LIONSTORM werkte samen met o.a. Patta, Neenah, Josephine Zwaan en Paradiso Melkweg Producties.

'We staan deze zomer op een aantal podia zoals tijden de Pride, de Uitmarkt en in Club Church en hebben nu vooral heel veel zin om onze live act uit te breiden en gekke dingen te komen doen op die podia. Het live aspect van ons werk is iets dat we heel belangrijk en tof vinden om uit te breiden en daar iets nieuws in te brengen.'

Het duo treedt het aankomende zomerseizoen op tijdens Pride Amsterdam (meerdere locaties) en in Club Church. Daarnaast exposeert het CBK Zuidoost vanaf augustus foto's gemaakt door LIONSTORM.

LIONSTORM zie je LIVE:

31/07/19 Women's Wednesday A'DAM Toren, Amsterdam

03/08/19 Pride Reality street party, Amsterdam

23/11/19 Lesbique Club Church, Amsterdam

 

Meer info: Website: www.lionstorm.nl | Instagram: @by_lionstorm

*

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden