Rotterdam Pride

Van 22 t/m 29 september kleuren de straten van Rotterdam weer alle kleuren van de regenboog om de vrijheid van seksuele, sekse, gender- en culturele diversiteit te vieren.

Met het diverse en kleurrijke programma-aanbod op het gebied van o.a. kunst en cultuur, jeugd en familie, talkshows en debatten, entertainment en natuurlijk de party's is er met meer dan 130 evenementen voor iedereen iets te beleven.

Het thema van de zesde editie is House of Colors: 'House of Colours staat symbool voor onze kleurrijke en diverse stad: ons huis, waar we met elkaar aan bouwen – een inclusieve samenleving. Bij House of Colours staan de deuren wijd open voor iedereen, wie je ook bent. Een safe space voor iedereen. Be yourself, Express yourself.'

Foto's: Jordy Brada – Rotterdam Pride

Officiële opening

Op 22 september om 16:30 uur vindt de officiële opening van Rotterdam Pride én 'The real House of Colours' plaats. Voorzitter dr. Anita Nanhoe en wethouder en locoburgemeester Bert Wijbenga zullen het lint 'doorknippen' én de eerst gekozen linten ophangen. Vervolgens lopen we met alle aanwezigen richting de Ferry waar we samen het glas heffen en Rotterdam Pride 2019 inluiden. House of Colours, Kruisplein, 22 september om 16:30

Pride Walk begint met een 'Moment of Silence'

Op zaterdag 28 september kleuren de straten van Rotterdam alle kleuren van de regenboog. Iedereen is welkom om samen met vrienden, familie, community, kennissen en collega's deel te nemen aan de Pride Walk door het centrum van Rotterdam. De Rotterdam Pride ambassadeurs zullen met Pride én op een bijzondere manier voorop lopen. Voordat de Pride Walk begint, zal er een moment of silence zijn. 'We willen 1 minuut stil staan bij alle LHBTQIA+ slachtoffers op de hele wereld én aandacht gegeven aan mensen die nog steeds uitgesloten worden en zich niet veilig voelen op basis van hun seksuele voorkeur, genderidentiteit, sekse of culturele achtergrond.' (Nico Musebrink, artistiek manager Rotterdam Pride) De Parade of Love wordt begeleid door de winnaar van Battle of Drums van Rotterdam Unlimited; Ritmo Percussion. Leuvehoofdpark, 28 september, 11:00 – 13:00 uur.

Rotterdam Pride Ambassadeurs 2019

In 2019 gaan we door met enkele ambassadeurs uit 2018 maar hebben we weer hele enthousiaste nieuwe ambassadeurs, 11 mooie trotse mensen uit Rotterdam. met elk hun eigen bijzondere verhaal. Een bijzonder verhaal dat met Pride verteld gaat worden. De ambassadeurs stellen zich voor op de website van Rotterdam Pride.

 

Highlights Rotterdam Pride

Open Houses

Naast de House of Colours op het Kruisplein, zijn er dit jaar 'open houses': House of Pride in Theater Rotterdam en The Ferry Pride House zullen gedurende de Pride week de officiële 'hoofdkwartieren' zijn voor iedereen die meer info wil en/of vragen heeft over Rotterdam Pride. Theater Rotterdam & Ferry (Westblaak), verschillende openingstijden.

Pride Festival

Het Pride Festival start met een uitbundig ontvangst van alle deelnemers van de Pride Walk in het grootste Pop Up Park ter wereld.

Het programma van het Pride Festival wordt dit jaar met een mix van Urban, Pop, Dance en  Techno heel divers met verschillende optredens van o.a. Diva MayDay, D'allessandro (IT), Vieze Poezendek (Milkshake Festival), Lucien Foort, House of Vineyard en House of Holographic Hoes 'Rotterdam is een kleurrijke wereldhavenstad met veel diversiteit en culturen. Dit hebben we terug laten komen in de programmering.' (Theo Heskes, Programmeur Rotterdam Pride) Naast de muzikale optredens zijn er net als elk jaar weer verschillende activiteiten zoals de Hang-out 010, die tijdens Rotterdam Pride hun vijfde verjaardag viert met een pop-up 'hang-out', een gratis HIV test, meezingen met de grootste hits op de silent disco karaoke en is de Transpoline ook weer aanwezig op het festival. Toegang is gratis en iedereen is welkom. Schouwburgplein, 28 september, 13:00 - 22:30

De Keerweer Parade 2019

Zoals elk jaar vindt ook dit jaar weer de Keerweerparade plaats: drie dagen lang feest met de leukste artiesten zoals Trijntje Oosterhuis, Robin S., Lee Towers & Anita Meijer en Glennis Grace. Café Keerweer, 27 t/m 29 september, 17:00 - 23:00

Milkshake Festival 2019

Het meest bekende, inmiddels uitverkochte, open-minded feest van Nederland komt naar Rotterdam en vindt voor het allereerst indoor plaats. Now & Wow club, 28 september, 23:00 - 6:00

Bibliotheek Rotterdam

De Bibliotheek Rotterdam pakt flink uit tijdens de Pride Week omdat zij willen benadrukken dat de bibliotheek er is voor álle Rotterdammers. Met o.a. kunstlezingen, een podcastuitzending met onze ambassadeur Naomi Isabel Vasquez, een voorleessessie van onze andere ambassadeur Ma'MaQueen en Rita Book, Variété Rosé, en de expo 'With Pride'. Bibliotheek Rotterdam, 22-29 september, verschillende tijden.

Pride Family Festival: Unicorns & Zebras

Het enige Pride Family Festival in Nederland speciaal voor kinderen, gezinnen, jongeren, opa's en oma's. Iedereen van 0 - 100 en daarboven is welkom op de Unicorns & Zebras speelweide vol muziek van o.a. Maan, Gewoon Annemoon, Rochelle en Rafaela Brown. Daarnaast zijn er diverse workshops en leuke activiteiten. Toegang is gratis. Schouwburgplein, 29 september, 11:00 - 18:00.

Meer info en het complete programma vind je op de website van Rotterdam Pride.

Happy Pride! 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Niet (meer) samenwonen

Het grijpt me nu al naar de keel. Zij was het vooral die op samenwonen aandrong en ik kan mezelf wel voor de kop slaan dat ik niet naar mijn gevoel geluisterd heb en me heb laten overhalen.

Lees verder

COC Songfestival 2022

De 26ste editie van de 'regenboogliedjes' wedstrijd is komende zondagmiddag, 9 oktober, in het Patronaat in Haarlem. Wie van de tien inzendingen wint dit jaar de grote finale?

Lees verder

Horoscoop oktober 2022

Pittige ontwikkelingen in je liefdesleven, dramatische momenten in je persoonlijke groei en een turbulente zonsverduistering later deze maand: Wat staat jou te wachten?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden