Mijn jaren bij de politie

Ellie Lust maakte alles mee in Amsterdam: ze vocht met inbrekers, zat achter overvallers aan en was als eerste ter plaatse bij afrekeningen, dodelijke ongevallen en persoonlijke drama's.

In Mijn jaren bij de politie vertelt Ellie Lust, Nederlands populairste ex-politievrouw, openhartig en eerlijk over de ruim dertig jaar dat ze bij de politie in Amsterdam werkte.

In die jaren deed Ellie Lust ervaring op met bijna alle facetten van het politievak. Als motoragent reed ze rondjes over de Amsterdamse ring, als wijkagent zag ze van dichtbij de ellende in Amsterdam-West, als oprichter van Roze in Blauw verzette ze zich tegen het anti-homogeweld en als woordvoerder van de politie was ze betrokken bij de meest spraakmakende zaken van Nederland.

Mijn jaren bij de politie gaat niet alleen over al die gebeurtenissen en hoe zij en haar collega's daarmee omgingen, maar ook over haar ontwikkeling als mens en als agent door de jaren heen. Ellie Lust vertelt haar verhalen zoals we van haar gewend zijn: duidelijk, no-nonsense en met humor. Als het over de Nederlandse politie gaat hebben de meeste mensen hun mening al klaar, maar in dit boek horen we de verhalen van binnenuit, gaan gesloten deuren open en zijn politieagenten niet alleen uniformen, maar vooral mensen. Ook vertelt Ellie over haar jeugd, de band met haar ouders en haar coming-out.

Mijn jaren bij de politie, uitgegeven door Ambo /Anthos, is verkrijgbaar vanaf 12 november, bij de boekhandels of online (klik hier).

Win! Een exemplaar van 'Mijn jaren bij de politie'!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

Ellie Lust (1966) begon haar politiecarrière in 1987 als wijkagent in de Amsterdamse Baarsjes en de Frederik Hendrikbuurt. In 2007 begon ze als politiewoordvoerster. Ze startte ook haar project Roze in Blauw en was ze steeds vaker op tv te zien. Ze verscheen al eerder, in politiefunctie, in Opsporing Verzocht. In 2016 deed ze mee aan Wie is de Mol? en werd ze bekend bij het grote publiek ('etherdiscipline'!).

Ze won het Roze Lieverdje (2016), een prijs die wordt uitgereikt aan iemand die zijn of haar sporen heeft verdiend in de strijd voor LHBT-emancipatie. Ellie zet zich namelijk al twintig jaar in voor een veilig Amsterdam voor de LHBT-gemeenschap. In 2017 won ze de de Jos Brink Oeuvre Prijs.

Later maakte ze het programma Ellie op Patrouille en rees de vraag of haar bekendheid haar politiewerk niet in de weg zou zitten. In september 2018 wordt bekend dat Ellie het politiekorps verlaat en zich helemaal gaat richten op televisie.

In de zomer van 2019 maakte zij met AVROTROS de documentaire Ellie aan de verkeerde kant (lees hier meer) en was ze ambassadeur van Pride Amsterdam 2019.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Gender Queer

Verbannen boek: De graphic novel beschrijft Maia Kobabe's verwarrende ontdekkingstocht naar hun genderidentiteit. Hoe kom je erachter wie je bent als geen enkel label exact past?

Lees verder

Horoscoop april 2023

Vertrouw op feiten en je eigen instinct. Laat je niet teveel wijsmaken door anderen. Verwacht tijdens de zonsverduistering in Ram een nieuwe start. Misschien wel met haar. Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Wormmaan

'Een mens is een vat vol tegenstrijdigheden.' Mariken Heitman ontving de Libris Literatuur Prijs voor haar tweede boek: Wormmaan. 'De wereld is in de war, niet Elke, mijn alter ego.' Wij spraken haar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden