Mijn jaren bij de politie

Ellie Lust maakte alles mee in Amsterdam: ze vocht met inbrekers, zat achter overvallers aan en was als eerste ter plaatse bij afrekeningen, dodelijke ongevallen en persoonlijke drama's.

In Mijn jaren bij de politie vertelt Ellie Lust, Nederlands populairste ex-politievrouw, openhartig en eerlijk over de ruim dertig jaar dat ze bij de politie in Amsterdam werkte.

In die jaren deed Ellie Lust ervaring op met bijna alle facetten van het politievak. Als motoragent reed ze rondjes over de Amsterdamse ring, als wijkagent zag ze van dichtbij de ellende in Amsterdam-West, als oprichter van Roze in Blauw verzette ze zich tegen het anti-homogeweld en als woordvoerder van de politie was ze betrokken bij de meest spraakmakende zaken van Nederland.

Mijn jaren bij de politie gaat niet alleen over al die gebeurtenissen en hoe zij en haar collega's daarmee omgingen, maar ook over haar ontwikkeling als mens en als agent door de jaren heen. Ellie Lust vertelt haar verhalen zoals we van haar gewend zijn: duidelijk, no-nonsense en met humor. Als het over de Nederlandse politie gaat hebben de meeste mensen hun mening al klaar, maar in dit boek horen we de verhalen van binnenuit, gaan gesloten deuren open en zijn politieagenten niet alleen uniformen, maar vooral mensen. Ook vertelt Ellie over haar jeugd, de band met haar ouders en haar coming-out.

Mijn jaren bij de politie, uitgegeven door Ambo /Anthos, is verkrijgbaar vanaf 12 november, bij de boekhandels of online (klik hier).

Win! Een exemplaar van 'Mijn jaren bij de politie'!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

Ellie Lust (1966) begon haar politiecarrière in 1987 als wijkagent in de Amsterdamse Baarsjes en de Frederik Hendrikbuurt. In 2007 begon ze als politiewoordvoerster. Ze startte ook haar project Roze in Blauw en was ze steeds vaker op tv te zien. Ze verscheen al eerder, in politiefunctie, in Opsporing Verzocht. In 2016 deed ze mee aan Wie is de Mol? en werd ze bekend bij het grote publiek ('etherdiscipline'!).

Ze won het Roze Lieverdje (2016), een prijs die wordt uitgereikt aan iemand die zijn of haar sporen heeft verdiend in de strijd voor LHBT-emancipatie. Ellie zet zich namelijk al twintig jaar in voor een veilig Amsterdam voor de LHBT-gemeenschap. In 2017 won ze de de Jos Brink Oeuvre Prijs.

Later maakte ze het programma Ellie op Patrouille en rees de vraag of haar bekendheid haar politiewerk niet in de weg zou zitten. In september 2018 wordt bekend dat Ellie het politiekorps verlaat en zich helemaal gaat richten op televisie.

In de zomer van 2019 maakte zij met AVROTROS de documentaire Ellie aan de verkeerde kant (lees hier meer) en was ze ambassadeur van Pride Amsterdam 2019.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ze was van mij

Ik had geen berichtje teruggekregen van Mel. Ik moest wachten, wachten. Nog twee dagen en dan zou ik weten of mijn toekomst met of zonder haar zou zijn. | De vrouw op de brug, deel 29.

Lees verder

Probleemgeval

'Mijn leidinggevende weet dat ik ook val onder de groep met die lastige, lange letterreeks. Hij onderdrukt zijn lach en slikt wat ongemak weg.'

Lees verder

Horoscoop augustus 2020

Het wordt een maand van afscheid en loslaten, met klappen uit onverwachte hoek. Verwar intimiteit niet met oppervlakkige bevrediging. Wat staat jou te wachten?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden