Movies that Matter On Tour

Tijdens een schoolfeest wordt Cameron Post (Chloë Grace Moretz) betrapt zoenend met een meisje. Haar pleegouders sturen haar naar een speciaal kamp om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen.

Op het kamp wonen allerlei jongens en meisjes die volgens hun ouders niet aan de normen voldoen. Middels psychotherapie, discipline en andere twijfelachtige methoden moeten de kinderen leren inzien waarom ze op dezelfde sekse vallen en hoe ervan af te komen. Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten. Mooie coming-of-agefilm over vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.

The Miseducation of Cameron Post speelt zich af in de jaren negentig. Het is de verfilming van een boek met dezelfde titel, geschreven door Emily Danforth.

Movies That Matter On Tour

Movies that Matter On Tour brengt de favoriete films van MtMF 2019 naar filmtheaters door heel Nederland. Elke maand presenteren zij één spraakmakende film met een inleiding of nagesprek. December is de maand voor Cameron Post!

Tussen 2 en 18 december draait The Miseducation of Cameron Post in zestien filmtheaters in Nederland. De draaidata vind je hier.

Zij aan Zij mag kaarten weggeven!

Win! 2 kaarten voor The Miseducation of Cameron Post.

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

Movies that Matter gelooft in de kracht van cinema als instrument om menselijke waardigheid onder de aandacht te brengen en onverschilligheid te bestrijden. Daarom organiseert de stichting jaarlijks een filmfestival in Den Haag en toeren festivalfavorieten van oktober t/m mei door het hele land in Movies that Matter On Tour. Met haar educatieprogramma’s bereikt Movies that Matter meer dan 175.000 leerlingen en studenten per jaar en met het International Support Programme ondersteunt de stichting filmfestivals in landen waar persvrijheid in het geding is. Om context te bieden bij de thema’s van de film biedt Movies that Matter altijd een verdiepingsprogramma in de vorm van een inleiding, nagesprek of debat.

Meer info: moviesthatmatter.nl

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder

Boek & Borrel

Welk boek heeft een onuitwisbare indruk op je gemaakt? Welk boek sleepte je vroeger mee in je tas? En wat heeft dit boek betekend in je leven? In gesprek met… Claudia van der Werf.

Lees verder

The Prom komt naar Nederland

De musical gaat in september 2022 in première: 'Over the Top, Broadway, diversiteit, highschool, glitter & glamour, tearjerker, happy end en een geweldige soundtrack.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden