Love Around The World

Fleur schreef  het boek 'Julian', gepubliceerd in september 2019, waar de liefde vanaf druipt terwijl de harde realiteit van rouw en verlies je meedogenloos in het gezicht slaat. Het verhaal van Fleur en Julian, die gingen trouwen in alle landen waar dat is toegestaan voor stellen van hetzelfde geslacht, om bewustzijn te creëren, op een positieve manier voor gay-rights te strijden, de wereld met de neus op de feiten te drukken en wel in de vorm van kunst en liefde. Het verhaal wat zo romantisch en avontuurlijk begon, maar verwordt tot een tragedie waar het verstand nauwelijks bij kan: Na het vierde huwelijk in Parijs blijkt Julian zo ernstig ziek dat ze zes weken later overlijdt. 

Fleur blijft achter en kan maar één ding doen: Doorwerken en schrijven. Waar dus het document 'Julian' uit ontstond en nu ook een parel van een prentenboek voor jong en oud. Om het project toch compleet te maken. 

In eerste instantie was Fleur blij dat ze het project op papier kon afwerken. 'Naïef genoeg dacht ik dat dit een helend proces zou zijn. Ik was er echter al snel achter dat ik mijn ideale leven aan het beschrijven was terwijl er een klein stemmetje de hele tijd 'Dit zal nooit gebeuren' gilde.'

Love Around The World is een kinderboek: 'Kinderen zijn onze toekomst en ik hoop hiermee een klein onderdeel te zijn in het openen van hun geest. Ik wil kinderen graag laten zien dat diversiteit en inclusie iets positief is. En dat liefde van verschillende kanten kan komen. Verschillende vormen kan aannemen.' 

Het boek vertelt het verhaal van Fleur en Julian, twee vrouwen die gaan trouwen omdat ze zoveel van elkaar houden. Ze komen erachter dat dat nog niet zo makkelijk is: van de 195 landen ter wereld, kunnen twee mannen of twee vrouwen maar in 28 van die landen met elkaar trouwen. En dat gaan ze dan ook doen: Trouwen waar het kan en mag, en samen op avontuur om te strijden voor een betere toekomst en gelijke rechten voor iedereen. En voor de liefde!

Fleur en Julian ontdekken de verschillende huwelijkstradities van Australië, België, Brazilië, Canada, Finland, Frankrijk, IJsland, Ierland, Mexico, Nederland, Portugal, Spanje en de Verenigde Staten. De andere 15 landen komen volgend jaar aan bod, in deel twee.

Het prentenboek wordt uitgegeven door het Amerikaanse Six Foot Press. De illustraties zijn gemaakt door Fatinha Ramos. Zij heeft inmiddels elf kinderboeken geïllustreerd en daarmee internationale erkenning en verschillende awards in de wacht gesleept. 

'Fatinha is een onwaarschijnlijke kunstenaar en een krachtige vrouw. Ze wist meteen waar we met dit verhaal naartoe wilden', vertelt Fleur. Het was voor haar een emotionele ervaring om het verhaal getekend te zien: 'Ik vind dat Fatinha het heel ontroerend in beeld heeft gebracht. Enerzijds zie je de kracht van het project en het doorzettingsvermogen. Maar aan de andere kant straalt er ook ongelooflijk veel liefde vanuit het boek.'  

Love Around The World is nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar komend voorjaar zal de Nederlandse versie worden uitgegeven als één prentenboek met daarin alle 28 landen waarin Fleur en Julian elkaar het ja-woord geven. Het originele, Engelstalige Love Around The World is in Nederland en België online te bestellen.

Lees hier alles over 22 the Project.

 

Love Around The World

Tekst: Fleur Pierets

Illustraties: Fatinha Ramos

ISBN: 9781644420058

 

'De liefde is het belangrijkste ter wereld. En we moeten alles doen om dat zichtbaar te houden.'

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder

Vers leesvoer

Een inclusieve reisgids, een 'een veelkoppig verhaal over transformatie en de zoektocht naar liefde en bestaansrecht,' en overal kleurrijke feestjes met Nine en Mella, om voor te lezen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden