Vrouw uit de kast

Esther is 46 jaar, getrouwd met Edward en moeder van 3 kinderen. Esther is kort geleden verliefd geworden op haar vrouwelijk collega. Dit gevoel heeft ze nog nooit gehad en nu twijfelt ze over haar geaardheid. Esther durft haar man en vriendinnen niet in vertrouwen te nemen over haar gevoelens. Ze is bang dat vriendinnen haar raar vinden en is bang dat haar man haar meteen op straat zet als hij erachter komt. Daarom neemt ze contact op met Vrouw uit de kast.

De begeleiding van Esther start met het bieden van een luisterend oor. Hierna formuleren Diana en Esther samen de hulpvraag. Esther besluit voorlopig nog niet te willen scheiden maar wel te willen uitzoeken waar haar gevoelens vandaan komen. Diana ondersteunt en coacht haar hier in en ze geeft antwoord op praktische vragen. Samen onderzoeken ze Esthers denkpatronen en mechanismen en gaan hiermee aan de slag. Esther komt er tijdens de coaching achter waar zij voor staat, wat haar waarden zijn, op welke manier zij wil leven en hoe zij dit kan vormgeven. Ze begrijpt haar gedachten en acties nu beter en kijkt met minder oordeel naar zichzelf. Hierdoor kan ze een keuze maken die past bij haar hart en wat zij graag wil.

 

Maak kennis met Diana Arkeveld, de drijvende kracht achter Vrouw uit de kast. Op haar 20e werd zij verliefd op Anna. Niet snel daarna trouwde Diana met een man. Maar in haar tweede heterohuwelijk kwam ze er achter dat zij, op deze manier, nooit echt gelukkig kon worden. Het inspirerende verhaal van Diana is te lezen op haar website Vrouw uit de Kast.

Vrouw uit de kast coacht vrouwen die ineens verliefd worden op een vrouw, vrouwen die zijn gaan twijfelen over hun geaardheid (ben ik hetero, biseksueel of lesbisch) en vrouwen die op een andere manier worstelen met hun geaardheid.

Diana wordt geregeld als spreker geboekt. Zij geeft lezingen waarin haar verhaal is gekoppeld aan de thema's onafhankelijkheid, (ver)oordelen, anders zijn, vertrouwen en je hart durven volgen. Wij gingen met Diana in gesprek over haar 12 jaar in de kast, haar coming out en de periode hierna.

 

Hoe kwam je op het idee om vrouw uit de kast op te richten?

Het was niet een vooropgezet plan. In de periode dat ik uit de kast kwam had ik twee sterke vrouwen om mij heen die mij hielpen mezelf te ontwikkelen en de Diana te worden die ik nu ben. Wat ik merkte was dat de vrouwen die in dezelfde situatie als ik zaten niet allemaal van die stevige vrouwen om zich heen hadden. Dus ik had het 'geluk' dat ik die vrouwen destijds wel om me heen had. 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden