KID vergoed!

Het is zeker: KID wordt ook de komende jaren vergoed!

Eerder dit jaar leek er al schot in de zaak te zitten, maar nu is het dan echt zeker: Vrouwenparen en single vrouwen krijgen kunstmatige inseminatie in de komende jaren vergoed, zo meldt COC Nederland. De nieuwe regeling treedt op 1 januari 2020 in werking.

Toen in februari 2019 bekend werd dat KID voor vrouwenparen en single vrouwen niet meer vergoed zou worden, werd daar door COC en Meer dan Gewenst protest tegen aangetekend. Zij startten een petitie die door bijna 100.000 mensen werd ondertekend. Na de demonstratie van COC Nederland, Meer dan Gewenst, NVOG en Bam-man tijdens de Women's March werd bekend dat er waarschijnlijk een oplossing zou komen. Dat is dus nu gelukt.

De vergoeding gaat lopen via een subsidieregeling en niet via de basisverzekering, maar in de praktijk zullen vrouwen daar weinig van merken.

'Geweldig nieuws voor al die single vrouwen en vrouwenstellen met een kinderwens; zij houden de vergoeding waar ze recht op hebben', aldus COC Nederland, Meer dan Gewenst en NVOG. Zij maakten zich hard voor een blijvende vergoeding.

'De organisaties bedanken de initiatiefnemers Nicole Visscher en Eliene van Geest en de bijna 100 duizend ondertekenaars van een petitie voor het behoud van de vergoeding, evenals de Kamerleden die zich er hard voor maakten, waaronder Vera Bergkamp, Lilianne Ploumen, Corinne Ellemeet en Dilan Yeşilgöz. 'Zonder jullie was dit niet gelukt'.

Lees meer op de website van COC Nederland.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden