ANNE+ internationaal

De gelauwerde dramaserie ANNE+ is verkocht aan 'Walter Presents', het on demand platform van Channel 4 in Engeland dat de beste niet Engelstalige series uit de hele wereld vertoont. Het eerste en tweede seizoen van ANNE+ zijn daar later dit jaar te zien. In Nederland start het tweede seizoen, bestaande uit acht afleveringen van 25 minuten, op dinsdag 3 maart om 22.25 uur bij BNNVARA op NPO 3. Alle afleveringen zijn vanaf dan ook in één keer te zien bij NPO Start Plus.

Foto: Millstreet Films

ANNE+ seizoen 2

Het lijkt de 24-jarige Anne allemaal mee te zitten: ze heeft een baan bij een creatief bureau, ze date met een leuk meisje, heeft genoeg goede vrienden en woont in een tof huis in Amsterdam. Toch gaat ze niet helemaal lekker. Ze wil iets anders, maar weet niet waar ze moet beginnen en raakt constant afgeleid. Zeker wanneer een ex onaangekondigd op de stoep staat, terwijl ze ook al gedoe met een andere ex heeft. Haar ouders hebben hun eigen dingen om mee te dealen, dus daar kan ze niet op rekenen en haar vrienden hebben soms wel iets anders aan hun hoofd dan het leven van Anne. Ze zou ook echt eens moeten kijken naar die rekeningen die zich opstapelen op haar keukentafel. Dat volwassen leven is toch anders dan ze zich had voorgesteld. Want hoe doe je dat nou, vrienden, werk en relaties balanceren?

Seizoen 2 bestaat uit 8 afleveringen van 25 minuten. In iedere aflevering staat, naast de liefdes- en carrièreperikelen van Anne, een stel uit haar directe omgeving centraal.

Cast & Productie

Hanna van Vliet is te zien in de hoofdrol als Anne. Daarnaast keren ook onder andere Jouman Fattal, Jade Olieberg, Jacqueline Blom, Hein van der Heijden, Kirsten Mulder, Joy Wielkens, Alex Hendrickx, Amy van der Weerden, Huib Cluistra, Eline van Gils en Flip Zonne Zuijderland terug.

Jesse Mensah, Ayla Satijn, Myrthe Huber, Valentijn Benard, Rick Paul van Mulligen en Juda Goslinga maken hun entree in het tweede seizoen. Net als Orange is the New Black-ster Laura Gómez, die na het zien van het eerste seizoen in New York graag een rol in de serie wilde spelen.

ANNE+ is een serie van Maud Wiemeijer (script), Valerie Bisscheroux (regie) en Hanna van Vliet. De serie is geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films in samenwerking met de ANNE+ Stichting. Het tweede seizoen is een coproductie van Millstreet Films en BNNVARA.

Hier lees je alles over ANNE+!

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Positieve representatie aub

'Ik wil dat er geen enkele film meer gemaakt wordt waarin een vrouw door haar man wordt mishandeld of vermoord omdat ze verliefd wordt op een andere vrouw. Echt – is dat nou zo veel gevraagd?'

Lees verder

Deel jouw ervaringen

Nederland staat bekend als een voortrekker op het punt van LHBTIQ+ acceptatie, maar is dat wel zo? Hoe staat het anno 2021 met de acceptatie en veiligheid van LHBTIQ+'ers? Doe mee!

Lees verder

Ze is gewoon lesbisch

Florence Vos Weeda speelt de rol van Alex: 'Het geeft mij veel vertrouwen in de toekomst als ik zie dat de LHBTQ+ gemeenschap steeds meer gerepresenteerd wordt in series.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden