Meisjesjongensmix: Docu

MEISJESJONGENSMIX: docu met een liefdevolle missie. 

Wen Long (bijna 9) vertelt haar verhaal in MEISESJONGENSMIX, een korte documentaire van Lara Aerts (regisseur) en Eefje Blankevoort/Prospektor (producent). Het is de eerste documentaire vanuit het perspectief van een interseksekind.

Wen Long is geboren met een lichaam dat niet voldoet aan wat we kennen als mannelijk of vrouwelijk. Zij is intersekse en vraagt zich af: Waar hoor ik bij? Via Cinecrowd loopt in februari een crowdfunding om de documentaire mogelijk te maken. Bijna 70% van het budget is ingezameld en onder meer Videoland en Pakhuis de Zwijger zeggen hun steun toe. Slaagt de crowdfunding, dan gaat MEISJESJONGENSMIX in september 2020 in première op het Nederlands Film Festival.

De documentairemakers hebben een hartverwarmend doel voor ogen. 'We willen Wen Longs wens in vervulling laten gaan: dat de hele wereld weet van intersekse. Zodat ze het nooit meer aan iemand uit hoeft te leggen en intersekse net zo normaal wordt als lesbi en homo.'

 

Eigen keuze

Bij de geboorte van Wen Long was niet te zien of ze een jongen of meisje was. Veel van deze kinderen worden al op jonge leeftijd geopereerd om ze meer jongen of meisje te 'maken'. Bij Wen Long is dit niet gebeurd. De ouders laten de keuze aan hun kind. Wen Long is heel blij om zelf die keuze te hebben, maar makkelijk is het niet. Want als je zowel jongen als meisje bent, waar hoor je dan bij? Wat is je positie in een wereld die is opgedeeld in man/vrouw?

Dapper kind met een missie

Wen Long vindt het belangrijk om dit verhaal te vertellen. Want ook al raken we steeds meer gewend aan mensen die niet in een hokje passen, ze merkt dat bijna niemand weet dat intersekse bestaat en zelfs veel voorkomt. Wen Long realiseert zich inmiddels dat veel andere interseksemensen er juist níet over durven praten.

MEISJESJONGENSMIX wordt gemaakt in het kader van De Ontmoeting en gaat in september 2020 in première op het Nederlands Film Festival. Daarna draait de film in filmhuizen, op Videoland, (inter)nationale filmfestivals, scholen, opleidingen en conferenties voor zorgprofessionals. 'We willen een zo groot mogelijk bereik en veel impact genereren. Daarom stellen we de film ook beschikbaar voor vertoningen aan relevante doelgroepen.'

Om deze documentaire te realiseren zijn de makers een crowdfunding gestart. Het project wordt al door vele mensen gesteund. Wij hebben namens onze members alvast een donatie gedaan, en jij kunt zelf natuurlijk ook bijdragen. Ga hiervoor naar de website van Cinecrowd!

---

Update 27 februari 2020:

Lara: 'De crowdfundingsactie is GESLAAAGD! Dankzij jullie is het hele bedrag binnen, en we hebben zelfs nog 5 dagen te gaan.

We kunnen dus gaan filmen. Ik ben blij. En gisteravond had ik een hele enthousiaste Wen Long aan de lijn. Ook voor haar is dit zo'n opsteker, de wetenschap dat veel mensen heel graag willen dat haar verhaal wordt verteld.'

Lees hier meer en bekijk het 'dank je wel'- filmpje van Wen Long.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Donkere dag

Strengste 'anti-gay' wet definitief aangenomen in Oeganda. President Museveni vindt homoseksualiteit een 'afwijking' en 'niet passen' bij de cultuur van zijn land.

Lees verder

Jezelf zijn, hoe doe je dat?

Antiboy: de podcast van schrijver Valentijn Hoogenkamp. Verschillende gasten praten over genderidentiteit en geaardheid in alle geuren en kleuren. Wanneer voel jij je echt jezelf?

Lees verder

Vieze energie

Roomser dan de paus: Spirituele vriendin heeft kritiek op mijn onenightstands, scharrels met vreemden, mannen én vrouwen. Ik vind dat ze er geen bal mee te maken heeft.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden