Nieuws: Docu

2Doc: Who I Am Not

Wat is een vrouw? Wat is een man? Kun je beide zijn of geen van beide? En maakt het überhaupt uit? Docu over het ingewikkelde leven van twee intersekse personen in een man/vrouw-wereld.

Lees verder

Verstoten

Deze documentaire, geregisseerd door Claire Slingerland, werpt licht op de schrijnende situatie van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland. De première is op 11 november.

Lees verder

Hormoonrevolutie

Thorn de Vries laat ons de kracht van hormonen zien aan de hand van de verhalen van Sharan, Max, Ryan en Savannah, die allemaal een andere hormoonhuishouding hebben dan de gemiddelde mens.

Lees verder

Zon in de nacht

Wat als je hele leven een toneelstuk is? Bijna tien jaar na de dood van haar opa komt Anne Vaandrager erachter dat hij een homoman was in een heterohuwelijk en overleden is aan aids.

Lees verder

Geen hokje voor ons

Vijf jongeren geven zelf invulling aan hun gender. Jongen, meisje, beide of geen van beide: zij bepalen zelf wie ze zijn en hoe ze door het leven willen gaan, in de eerste VPRO TikTok-based serie.

Lees verder

Ally onder de Regenboog

Hoe ervaren jongere en oudere LHBTI'ers in Almere hun leefomgeving? Openhartige gesprekken leveren verrassende inzichten op. De TV-première is op 8 april.

Lees verder

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

2Doc: Mama

Het verhaal van een Rotterdamse zelfgekozen familie, met aan het hoofd moeder en dragqueen Ma'MaQueen. Samen met haar drie katten vormt zij een veilige haven voor haar zes drag-kinderen.

Lees verder

Ongeschreven regels

Vier korte documentaires van jonge makers die de ongeschreven regels in onze huidige maatschappij bevragen, omkeren of herschrijven, gebaseerd op hun eigen persoonlijke vragen.

Lees verder

Pride in Nijverdal

Hoe zou het zijn om een Pride te organiseren in een kleinere plaats? In deze mini-docu gaat Kimberley langs sleutelfiguren tijdens haar coming-out en zie je of het dorp überhaupt wel klaar is voor een Pride.

Lees verder

Let's talk about sex

De liefde in Japan, gendergelijkheid in IJsland, Thailand een paradijs voor transgenders..? Lieve Blancquaert reist de wereld rond om zicht te krijgen op hoe de wereld seksualiteit beleeft.

Lees verder

Lhbtiq+ & de islam

Kun je homo, lesbisch of transgender zijn binnen de islam? Journalist Haroon Ali gaat op zoek naar antwoorden: Wat moet er gebeuren om de acceptatie van lhbtiq+'ers binnen de islam te vergroten?

Lees verder

Van de andere kant

Aangeboren of aangeleerd? In deze documentaire onderzoekt Tim den Besten of je iemands seksuele voorkeur kan beïnvloeden en scherpt hij zijn visie op zijn eigen seksualiteit aan.

Lees verder

Liefsteling

Hetty (76) en Jeanne (91) gaan eropuit, dansen op het strand, genieten van muziek, cultuur en vooral van elkaar. Het kleurrijke leven van deze vrouwen verandert als dementie meer grip krijgt op Jeanne.

Lees verder

No Look Pass

Emily Tay ging naar Harvard en leidde daar een dubbelleven. Ze wil professioneel basketbal spelen, gaat naar Duitsland en komt daar uit de kast. Melissa Johnson maakte een docu over haar.

Lees verder

Vooral ook liefde

IDFA 2021: Zo veel verschillende in de levens en zo veel overeenkomsten, vastgelegd met veel integriteit en subtiliteit. Vaak is er meer te lezen in het kleine gebaar dan in grootse botsingen of emoties.

Lees verder

Wen Long (9) is intersekse

Op 8 november is het Intersex Awareness Day. Vanaf die dag is de bekroonde korte documentaire Meisjesjongensmix te zien op streamingplatform Videoland.

Lees verder

De Oversteek

Voor veel trans mensen is de oversteek naar wie ze echt zijn vaak niet zo moeiteloos en vanzelfsprekend. 'Met mijn docu wil ik het taboe op 'trans mens zijn' doorbreken.'

Lees verder

To Bi or not to Bi

Biseksualiteit wordt binnen de samenleving vaak niet begrepen en daarom ervaren veel biseksuelen het nog steeds als erg lastig om uit de kast te komen. Bastiaan Rosman is biseksueel en ging op onderzoek.

Lees verder

Altijd Al Loiza

De transitie naar vrouw op jonge leeftijd was voor haar een vanzelfsprekendheid. Nooit eerder was model en presentatrice Loiza Lamers (26) zo openhartig over haar leven.

Lees verder

Zonder borsten

Caro is non-binair en maakte een webserie. 'Het zou te gek zijn als we naar een samenleving gaan waarin ik me geen zorgen hoeft te maken over of het veilig voor mij is om mijzelf te zijn.'

Lees verder

Pray Away

Wat Pray Away interessant maakt is dat ze laat zien dat de personen die in het openbaar streden tegen (hun eigen) homoseksualiteit, nu hun homo- en biseksuele identiteiten omarmen.

Lees verder

Frida, Viva la Vida

Haar werk is intens en weerspiegelt de aanhoudende fysieke pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet.

Lees verder

'Lesbian' op de cover

Het staat als een paal boven water dat het kennen van je historie een sleutelrol speelt in het tegemoet treden van de toekomst.

Lees verder

The Lesbian Bar Project

De Verenigde Staten telden in 1980 ruim 200 lesbische kroegen, nu zijn dat er nog maar 21. Hoe belangrijk is de Lesbian Bar anno 2021 en hoe overleven ze covid-19?

Lees verder
Lees meer