Stukjes

De nieuwe voorstelling Stukjes van gitariste/componiste Corrie van Binsbergen en zangeres/actrice Frédérique Spigt ging op 1 februari 2020 in première en is met veel lof ontvangen.

'Van Binsbergen doet met groots enthousiasme en een onmetelijke dosis originaliteit lekker waar ze goed in is: mooie muziek maken.' – De Volkskrant

'De muziek van Spigt, die tevens verteller is, laveert knap tussen zwaarte en lichtheid.' – NRC

'Het was tijd voor iets Moois en Onontkoombaars' aldus de makers zelf. De landelijke tournee loopt tot en met 27 maart 2020. 
Stukjes heeft een ander karakter dan de liedjesvoorstellingen die we van Spigt kennen. In sappige, autobiografische verhalen en anekdotes schildert ze haar leven.

Multitalent Spigt bracht onlangs tevens haar eerste dichtbundel Misantroop uit, met prachtige tekeningen van eigen hand. Een nieuwe stap in haar carrière. 

Diverse gedichten afkomstig uit deze nieuwe bundel worden in de verhaallijn verwerkt. Uit Stukjes komt een bewogen persoon tevoorschijn, die begaan is met de wereld, de schoonheid van het dierenrijk, de liefde in al haar facetten, kortom het leven.

Van Binsbergen werkte eerder met Spigt in Dansen op een Glazen Plafond (2015) en in de muziektheatervoorstelling Lucy in the Sky (2006). De samenwerking van de twee door de wol geverfde theaterdieren met de jonge musici Mark Nieuwenhuis (trompet, elektronica) en Tijmen Veelenturf (viool, toetsen) is nieuw en belooft veel moois.

 

Frédérique Spigt - teksten, zang

Corrie van Binsbergen - muziek, gitaar

Mark Nieuwenhuis - trompet, beats, elektronica

Tijmen Veelenturf - viool, toetsen

 

STUKJES

 

STUKJES ZOEK IK

DIE EERDER DOOR MIJN HANDEN ZIJN GEGAAN

STUKJES VAN KARTON

GELEGD GEPAST

 STUKJES MET DE OGEN

DIE WIJD OPEN STAAN

TUREND NAAR DE HORIZON

ALERT

TUSSEN DUIZEND DENNENBOMEN

VERLOREN ZIJN GEGAAN

OGEN VAN HET HERT

ZOEK GERAAKT

GAANDEWEG

HOUD MIJ BIJEEN

ALS IK DE PUZZEL LEG

 

Frédérique Spigt over Corrie van Binsbergen: 

Er is maar één Bins, zij kantelt de rots waardoor het licht schijnt op de donkere zijde.

Corrie van Binsbergen over Frédérique Spigt:

Wijd open, onvoorwaardelijk en trouw, gedreven, een ridder met open vizier.

 

Fotograaf: Carin Verbruggen

Corrie van Binsbergen is componist, gitarist en leider van Stichting Brokken waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert, zoals Corrie en de Grote Brokken, een twaalfkoppige band met kopstukken uit de Nederlandse pop en jazz en Schrijvers in Concert, een verrassende combinatie van muziek en literatuur, waarin ze een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld. Ze werkte onder meer met Remco Campert, Manon Uphoff, Esther Gerritsen, Josse De Pauw, Dimitri Verhulst en Ellen Deckwitz. Met Toon Tellegen heeft ze een blijvende samenwerking. Dit najaar werkt ze met schrijver/muzikant Auke Hulst aan de nieuwe productie Een Groter Gebeuren. Corrie van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar Prijs. In 2012 werd zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.

 

 

Fotograaf: Mart Boudestein

Frédérique Spigt kreeg landelijke bekendheid als zangeres van Rockband I’ve got the Bullets. Als soloartiest brak ze door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998. Ze maakt met filmmaker Sonia H. Dolz de CD/DVD Mans Genoeg met o.a Huub van der Lubbe, Liesbeth List, Daniël Lohues, Sarah Bettens en Barry Hay. Haar liefde voor country komt naar voren in verschillende voorstellingen zoals Land, The medicineshow en The Road. Diverse van haar CD’s staan geruime tijd in de album top 100. Het album Droom werd bekroond met een Edison. In 2018 componeert ze de muziek voor de theatervoorstelling De Krijtkring van de Toneelmakerij, waarin ze ook speelt. Haar creativiteit beperkt zich niet alleen tot muziek; Frédérique tekent, schildert, maakt TV-programma’s, acteert zowel in het theater als op tv en schrijft gedichten.

 Stukjes is nog tot eind maart te zien in theaters in heel Nederland. De speellijst vind je hier.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden