Ik kan haar niet loslaten

Loopt het niet lekker op het gebied van relaties? Heb je vragen die je aan niemand anders durft te stellen? Heb je behoefte aan een onafhankelijk perspectief op jouw kwestie?

In onze relatierubriek 'Roos weet raad' kijkt Roos Reijbroek (relatiecoach @ De Vrije Ruimte) met je mee en beantwoordt jouw vraag. Geen onderwerp is haar te gek; van leeftijdsverschillen tot BDSM, van hechtingsproblemen tot alledaags gekibbel, van consentkwesties tot open relaties, alles wat te maken heeft met relaties kun je bij haar kwijt.

Meer info over Roos en De Vrije Ruimte vind je hier

 

Lieve Roos,

Half november heb ik de vrouw van mijn dromen ontmoet. Vanaf het begin wist ik dat ze nog niet toe was aan een nieuwe relatie. Omdat haar andere relatie net pas was afgelopen en ze de dingen op een rijtje moest krijgen. Tijdens onze dates heb ik aangegeven niets te willen overhaasten en haar de tijd wil geven die ze nodig heeft. Dat ik op haar wacht, tot ze er klaar voor is. Vanaf het begin was de klik tussen ons geweldig! We vonden elkaar allebei erg leuk. Zoiets had ik nog nooit gevoeld. Ook niet bij mijn eerdere vriendinnetjes. Van allebei de kanten uit voelde het echt heel goed. Maar omdat ze nog niet toe was aan een relatie ging het mis tussen ons. Ik kwam te dicht bij haar gevoel en dat kon ze nog niet aan. We hebben afgesproken elkaar voorlopig even niet te zien.

We appen af en toe. Dat vind ik heel fijn. Laatst gaf ze aan dat ze heeft losgelaten wat er tussen ons is gebeurd. Ik kan het niet loslaten omdat het de vrouw van mijn dromen is. Wat moet ik nu doen? Ik wil haar niets op dringen omdat ze er niet klaar voor is. Maar ik wil haar ook echt niet kwijt. Ik hoop dat ze over een tijdje toch verliefd op mij kan worden. Moet ik dit tegen haar zeggen? Of jaag ik haar dan alleen maar verder van mij af? Moet ik wachten wat de toekomst ons gaat brengen? Vriendinnen hebben allemaal een ander antwoord en heb geen idee welke ik moet volgen. Hoop zo dat jij misschien een antwoord hebt.

Alvast bedankt. Groetjes O.

 

Lieve O.,

Je schrijft dat je de vrouw van je dromen hebt ontmoet. Wat een feestelijk gevoel is dat! Des te pijnlijker voor jou dat het niet loopt zoals jij zou willen. Jij zou haar graag blijven zien, maar zij heeft jullie contact voor zichzelf afgesloten, omdat ze er nu niet aan toe is iemand weer toe te laten in haar kwetsbaarheid.

In je schrijven lees ik het worstelen met rouw. Je verliest namelijk iets (je contact met deze vrouw) wat je dierbaar is geworden, ook al is dat in korte tijd gebeurd. Wanneer mensen rouwen, worden vijf fases vaak waargenomen: ontkenning, woede, onderhandeling, verdriet/depressie en acceptatie. Sommige mensen lopen die fases één voor één door, andere mensen ervaren enkele fases. Ook hoeft het ervaren van rouw niet zo lineair te gaan, de fases kunnen elkaar afwisselen.

Het accepteren van de waarheid is pijnlijk: jij wil met haar zijn, maar zij kan/wil dat niet op die manier met jou. Ze heeft dat duidelijk tegen je gezegd en je hebt moeite om dat te accepteren. In jouw schrijven lees ik dat je flink

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden